Пантюркська стратегія: Ердоган був, Ердоган є і Ердоган буде? - Злий Одесит

Ердоган дав туркам те, чого у них не було давно – відчуття повернення могутності та впливу Туреччини як старої доброї Османської імперії.

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото:jamnews.com

Отже, в Туреччині пройшли президентські вибори, на яких з упевненим відривом від конкурентів переміг чинний президент Реджеп Ердоган. За Ердогана проголосували 52,5% виборців, а за його найближчого конкурента від Народно-республіканської партії Мухаррема Інджі – 30,7%. Інші суперники турецького президента не змогли подолати навіть 10% поріг. Про це у блозі пише Злий одесит, передають Патріоти України, продовжуючи:

Власне, Ердоган переміг, хоча складно пояснити причини такого високого рівня довіри народу до настільки одіозного президента. В конкретному випадку йдеться не лише про зовнішньополітичне лавірування Туреччини між Росією, США і НАТО, а й внутрішні проблеми, які особливо гостро постали при спробі перевороту 2016 року, а продовжилися стагнацією і девальвацією турецької ліри.

На сьогодні у Турецької республіки зовнішній борг становить $453 млрд, що втричі більше від її експорту і більш ніж учетверо перевищує золотовалютні резерви країни. Проте економічні проблеми гасяться стимуляцією ура-патріотичних настроїв у рамках пантюркської стратегії Ердогана, яка виявляється в походах турецької армії на курдські анклави на півночі Сирії.

Можливо, саме ці настрої і стали основною складовою частиною перемоги Ердогана, адже він дав туркам те, чого у них не було давно – відчуття повернення могутності та впливу Туреччини як старої доброї Османської імперії. Але чи надовго вистачить цих настроїв, коли ліра продовжить своє піке – питання дуже цікаве.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...