Пантюркська стратегія: Ердоган був, Ердоган є і Ердоган буде? - Злий Одесит

Ердоган дав туркам те, чого у них не було давно – відчуття повернення могутності та впливу Туреччини як старої доброї Османської імперії.

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото:jamnews.com

Отже, в Туреччині пройшли президентські вибори, на яких з упевненим відривом від конкурентів переміг чинний президент Реджеп Ердоган. За Ердогана проголосували 52,5% виборців, а за його найближчого конкурента від Народно-республіканської партії Мухаррема Інджі – 30,7%. Інші суперники турецького президента не змогли подолати навіть 10% поріг. Про це у блозі пише Злий одесит, передають Патріоти України, продовжуючи:

Власне, Ердоган переміг, хоча складно пояснити причини такого високого рівня довіри народу до настільки одіозного президента. В конкретному випадку йдеться не лише про зовнішньополітичне лавірування Туреччини між Росією, США і НАТО, а й внутрішні проблеми, які особливо гостро постали при спробі перевороту 2016 року, а продовжилися стагнацією і девальвацією турецької ліри.

На сьогодні у Турецької республіки зовнішній борг становить $453 млрд, що втричі більше від її експорту і більш ніж учетверо перевищує золотовалютні резерви країни. Проте економічні проблеми гасяться стимуляцією ура-патріотичних настроїв у рамках пантюркської стратегії Ердогана, яка виявляється в походах турецької армії на курдські анклави на півночі Сирії.

Можливо, саме ці настрої і стали основною складовою частиною перемоги Ердогана, адже він дав туркам те, чого у них не було давно – відчуття повернення могутності та впливу Туреччини як старої доброї Османської імперії. Але чи надовго вистачить цих настроїв, коли ліра продовжить своє піке – питання дуже цікаве.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...

"Гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста": Як виглядає окупований Маріуполь на супутникових знімках

вівторок, 19 березень 2024, 12:55

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники звезли величезну купу будматеріалів з демонтованих будинків та утворили новий «гірський хребет» посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм, п...