Паралелі напрошуються: Роман Бочкала про кістяки радянської імперії вздовж афганської дороги (фото)

Через війну, яка обернулася проти самого агресора та призвела потім до розпаду СРСР, афганці до сих пір ненавидять усіх росіян.

Афганці до сих пір ненавидять росіян. Фото: "Фейсбук".

"Дорога на Джелалабад. Та самая, по которой шли советские войска и несли серьёзные потери. Воспетая Розенбаумом в "Черном тюльпане". Следы той войны видны до сих пор. Сгоревшая бронетехника по обочинам и безошибочное определение местными "русских", - написав український журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Об украинском конфликте в Афгане мало знают, поэтому мы для них тоже русские. Душманы знали каждый камень в этих горах. Они и сегодня таят опасность. Ситуация в этом районе относительно стабильная. Происходят теракты, но правительство контролирует главное - дорогу.

Она важна стратегически, так как связывает Афганистан с Пакистаном. Хоть и не дружественным, но важным соседом. Наш проводник Аббас не советовал съезжать с трассы. Мол зачем, ребята? Оружие в каждом доме. Вдруг кто-то захочет бесплатный билет в рай. Так что в деревни решили не заезжать. Обошлись дорогой и "оазисами Джелалабада".



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...