"Патріарха Філарета визнано канонічним ієрархом православної церкви. І це найважливіша політична подія для України", - Бутусов

Тепер Українська православна церква Київського патріархату є визнаною і повноправною учасницею православного церковного світу.
Філарет став канонічним главою Української церкви. Фото: ЕРА.

"Служіння людям не залежить від статусів, але цей день увійде в історію. Патріарха Філарета визнано канонічним ієрархом православної церкви. І це найважливіша політична подія для України", - пише український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, він свого часу пішов один проти всіх, він зробив вчинок, який міг коштувати йому всього – місця, імені та навіть життя, який дійсно міг би бути помилкою, зробленою не в той час, не з тими людьми. Але ця місія і ця боротьба виявилися необхідними для незалежної України.

Для нашої релігійної країни серед багатьох міцних залежностей від РФ була і залежність релігії. І ось зараз відривається від залежності від Москви наша молода держава, кожного дня, хай що роблять наші вороги, ми ламаємо всі їхні плани і рвемо, рвемо і рвемо, і будуємо своє, геть нове. Тепер Українська православна церква Київського патріархату є визнаною і повноправною учасницею православного церковного світу. Це перший крок на шляху до автокефалії і перший крок до ліквідації російської церкви в Україні. Будь-яку залежність від Москви має бути знищено. І тільки коли буде знищено всі залежності, ми здобудемо перемогу, і тільки після перемоги можливий мир".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...