"Пеня за кожен день ув'язнення": Як змусити Росію відпустити Сенцова, - правозахисники

Крім того, треба розробляти пакет персональних санкцій, вважає Ольга Скрипник

Ольга Скрипник (праворуч). Фото: "Фейсбук"

Кримські правозахисники запропонували цікавий механізм звільнення українського режисера Олега Сенцова, незаконного засудженого російським судом до 20 років ув'язнення нібито "за тероризм". Про це координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник розповіла в інтерв'ю "Главреду", повідомляють Патріоти України.

"Пропозиції наших експертів полягали в тому, щоб розробити механізм, який дозволить стягувати з Росії гроші за кожен день незаконного утримання громадян. Так, всередині Росії щось складно зробити, але за її межами - можна. Є ж рахунки, майно - її можна змусити платити. Фінансовий тиск може бути досить ефективним. Крім того, треба розробляти пакет персональних санкцій", - розповіла правозахисниця.

"Крім того, для звільнення наших (громадян) треба впроваджувати якийсь формат переговорів. По Донбасу існує Мінськ. Можна сперечатися про його ефективність, але такий є. І якщо такі будуть по Криму і РФ, то принципова в них участь не тільки політиків, які часто бувають далекі від процесів, а цивільних інститутів, представники яких присутні в регіоні конфлікту і реально системно працюють. Тому що, слухаючи наших політиків по Криму, створюється враження, що вони абсолютно не знають, що відбувається там. Проекти, які вони пропонують, говорять про те, що вони або не знайомі з ситуацією, або усвідомлено вирішують блокувати території Криму і Донбасу", - зауважила координатор Кримської правозахисної групи.

"У той час як завдання нашої держави зберегти будь-які зв'язки з цими територіями, людьми. Які б помилки вони не здійснювали, вони залишаються громадянами України. А інакше виходить, що ми відмовляємося від своїх же людей. Тоді Росія скаже, мовляв, дивіться, вам самим громадяни ваші непотрібні. Тому повинна бути дуже зважена політика. Поки в Україні вона тільки формується. Простий приклад - тільки в цьому році у нас з'явилося Міністерство з тимчасово окупованих територій і справ внутрішньо переміщених осіб, а конфлікт йде третій рік ", - підсумувала Ольга Скрипник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...

Сили спецоперацій ЗСУ показали, як знищили окупантів разом із їхньою технікою на Донеччині (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:54

Сили спецоперацій ЗСУ знищили важку техніку та 11 військових противника на Донеччині, інформують Патріоти України. Як йдеться у повідомленні ССО у Telegram у вівторок, 23 квітня, оператори FPV-дронів тактичної групи Медоїд 3-го полку ССО показали резул...