Перший системний документ за два роки війни: Стратегічний оборонний бюлетень дозволить провести реальні структурні реформи в Міноборони, - Бутусов

Саме від ходу реалізації положень СОБ у 2016 році залежить обсяг фінансування країнами НАТО українських силових структур.

Міноборони України. Фото: 112.ua.

Уперше за два роки в Україні розроблено документ оборонного планування стратегічного рівня. Першою новацією була Військова доктрина-2015 - базовий рамковий документ. Але стратегічний оборонний бюлетень - це документ іншого масштабу - він містить зобов'язання українського керівництва щодо проведення структурних реформ. Про це в статті "Стратегічний оборонний бюлетень узгоджено - важливий день для військової реформи в Україні" пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Яке практичне значення стратегічного оборонного бюлетеня? Саме від ходу реалізації положень СОБ у 2016 році залежить обсяг фінансування країнами НАТО українських силових структур. Так, у бюджеті США на підтримку України передбачено до 500 мільйонів доларів. Але ці кошти будуть виділятися лише в міру реалізації стратегії, закладеної в СОБ. Сума чимала. Для порівняння - це приблизно вдвічі більше, ніж у бюджеті 2016 виділено на все Держоборонзамовлення. Аналогічно будуть приймати рішення уряди Канади, Нідерландів, інших країн, які хочуть зупинити путінську загрозу безпеці в Європі" , - зазначив журналіст.

"Уперше за два роки приймається документ оборонного планування, на базі якого можливе проведення реальних структурних реформ у Міноборони. Отже, від слів та імітації можна буде братися до справи. Країни НАТО по суті взяли на себе значну частину відповідальності за практичну підготовку стратегічного оборонного бюлетеня. Це демонструє глибоку зацікавленість Заходу в проведенні реформ сектора оборони та безпеки. Співчуття і стурбованість поступово змінюється більш глибокою залученістю НАТО в українську проблематику", - наголосив Бутусов.

"Розробка СОБ для Міноборони має стати першим кроком - за ним очікується розробка програм реалізації, створення контролюючої структури з моніторингу реформ. А також розробка аналогічних стратегій для МВС, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, СЗР, ГУР МО", - резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...