Після покаяння за злочини перед усім світом: Капелан УГКЦ пояснив, коли українці зможуть пробачити росіян

Поки що про прагнення російського народу покаятися нічого не віщує.

Ілюстрація:news.bg

Росіяни повинні усвідомити свої злочини проти України і покаятися в них перед Богом. Тільки після цього можна говорити про можливе прощення українцями своїх північних сусідів. Про це в ефірі програми "Грані війни" на ObozTV заявив священик-капелан Української греко-католицької церкви Микола Мединський, інформують Патріоти України.

"Ми маємо прекрасний приклад у світовій історії, коли німецький народ отримав прощення усього світу за злочини нацизму, але тільки після покаяння перед усім світом. Ми як християни зобов'язані і готові пробачити Росію, але тільки після того, коли вони принесуть покаяння перед усім світом за злочини проти українського народу і людства. Злочини, які вони здійснюють вже більше 800 років", - зазначив він.

За його словами, поки що про таке прагнення російського народу нічого не говорить.

"Потрібно спочатку поставити питання, що передує прощенню. Неможливо дати людині, народу чи нації те, в чому вона не відчуває потреби. Ось до мене прийде людина і скаже, що хоче отримати причастя і прощення від Бога. Я запитаю: а ти каєшся у своїх гріхах? Коли людина скаже "ні, не каюсь і не визнаю їх гріхами", то я не маю права як священик допустити цю людину до причастя", - додав Мединський.

Також священик-капелан спростував заяви УПЦ МП про міжконфесійне протистоянні в Україні.

"Під час війни зникли нерозуміння між конфесіями і там (в зоні АТО. - Ред.) об'єдналися в братській любові представники всіх конфесій. Звісно, крім московського (патріархату. - Ред.). В Україні на даний момент немає ніяких міжконфесійних протистоянь. Все, що відбувається з МП - це не міжконфесійне протистояння, а питання національної безпеки України", - зазначив отець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...