Після прильоту наступає шок від стану доріг: Француз розповів про враження від візиту в Україну

Протиріччя, коли простий українець витрачає шалені гроші на модну "цяцьку", типу дорогого айфону, а сам неспроможний забезпечити собі нормальні умови для проживання, незрозуміле для французького менталітету.

Француз розповів, що йому подобається і що шокує в Україні. Фото:Facebook

"Нещодавно знайомий француз Brice Larthomа з Бордо, який вже вдруге в Україні, розповів про свої враження від нашої держави та нашого менталітету." Про це пише у своєму Facebook редактор сайту UaInfo Наталія Ціжман, передають Патріоти України, продовжуючи:

Попри складнощі, швидко адаптувався до перебування в Україні. Хоча своє перше враження після прильоту описує просто - шок. Від наших доріг. Це те, що зустріло його першим і цей неприємний післясмак залишився назавжди. "Ваші дороги - це....", - не може підібрати слів.

Brice дивує те, що українці мають дуже дорогі телефони: "Для вас - це розкіш, а для нас звичайний засіб комунікації".

Посміхається, розповідаючи, що бачить багато українців, які мають дорогі айфони, але їздять в метро та бідно одягаються. У самого француза звичайний телефон, без "наворотів".

Таке протиріччя, коли простий українець витрачає шалені гроші на модну "цяцьку", а сам неспроможний забезпечити собі нормальні умови для проживання, незрозуміле для французького менталітету.

Те саме стосується і дорогих автомобілів, якими ми полюбляємо хизуватись: "У нас такого немає". За його словами, у Франції власники автомобілів платять великі податки.

Brice розповів, що відрізняє житло в Україні та Франції: "У ваших квартирах значно тепліше, аніж у наших. Ми економимо".

Квартири та будинки Франції мають великі гостьові кімнати, де збираються всією родиною, спілкуються, грають у "Монополію" тощо. В Україні маленькі кімнати, де кожен член родини закривається у своєму віртуальному світі. На цьому Brice зробив акцент.

Brice доводилось бути у столичній лікарні і враження у нього гнітючі. Старе обладнання, пошарпані стіни, убогість у всьому... Він показав мені відео палати державного пологового будинку: доглянуто, сучасно та красиво.

Що подобається французу, то це наші церкви: «Вони великі та величні. Це неймовірно. Я люблю їх відвідувати». Хоча йому образливо, що священослужителі не знають ні французької, ні англійської мови.

Brice радують наші ціни на продукти харчування, нерухомість та одяг. Для нього це дешево.

Він розповів про свої доходи та витрати. Отримує 1600 євро в місяць. 547 € коштує оренда будинку. 40 € - вода, 110 € - електрика, 110 € - податок, 39 € - медична страховка, 41 €- податок на авто.

Тобто, половину своїх доходів Brice витрачає на податки та комунальні платежі. Начальство оплачує йому витрати на автомобіль, харчування та спецодяг: це суттєво економить його витрати. За його словами, якщо самотужки оплачувати харчування та транспорт, то на це піде майже вся зарплатня і відкласти нічого не вдасться.

Brice планував розпочати в Україні свій бізнес, однак його відштовхнула несприятлива політична та економічна ситуація.

"В Україні страшенна корупція, несправедливий розподіл фінансів та доходів, масове закриття банків. Нестабільність у всіх сферах. Якщо відкриваєш бізнес у Франції, то чітко розумієш, що і кому повинен платити. В Україні такого немає, неможливо прорахувати витрати, адже скрізь треба нести хабарі", - говорить він. Також Brice налякала ситуація з "Приватбанком".

Наостанок Brice розвінчує два популярні міфи, які панують серед українців. Перший про наших дівчат, які красивіші та доглянутіші за європейок: "Українки красиві, однак нічим не поступаються нашим".

Другий - про унікальність української кухні. Brice багато що не подобається: "Дуже жирні страви. Всі їдять у великій кількості майонез. Багато шкідливої їжі. Мало сирів". Хоча француз, зрештою, знайшов своє вподобання - борщ та вареники.

Brice вирішив трохи поїздити Україною: Львів та Закарпаття. І мені дуже хочеться, щоб у нього залишились теплі та позитивні враження від нашої Батьківщини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...