План на оборонну сферу виконано лише двома державами з конгломерату НАТО

Тільки 2 європейські держави з конгломерату НАТО спромоглися досягнути показників щодо частки ВВП, яку виділяє кожна країна-член НАТО на оборонну сферу.

Лише 2 європейськими державами-членами НАТО було виконано план на військові витрати
В 2016 році бажаних показників щодо частки ВВП, яку виділяє кожна країна-член НАТО на оборонну сферу, спромоглися досягнути лише 2 європейські держави, як повідомляє Deutsche Welle.

Відповідна інформація була опублікована сьогодні, 14 лютого, в повідомленні Міжнародного інституту стратегічних досліджень. Згідно з текстом доповіді, бажаний показник в два відсотки від ВВП в попередньому році спромоглися досягнути лише Естонія та Греція, якщо не брати до уваги США, що витрачають на оборону найбільше з усіх держав-членів НАТО. Великобританії до даного показника не вистачило лише дві соті відсотка. В 2015 році досягти цільового показника вдалось чотирьом країнам: Естонії, Греції, Великобританії та Польщі. В той же час представники Міжнародного інституту стратегічних досліджень наголосили, що частка ВВП, яку витрачає на оборонну сферу Китай, постійно збільшується.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що пріоритетним завданням Північноатлантичного альянсу є збільшення фінансових витрат на оборонний сектор всіма країнами-членами обєднання. За словами генерального секретаря НАТО, хоча в 2016 році спостерігалася динаміка збільшення фінансування військової сфери Канадою та іншими державами ЄС, однак цього було недостатньо. До бажаного показника в 2% на даний момент наближаються Литва, Латвія та Румунія.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...