По 6 атомних бомб на Москву і Ленінград: У США надрукують "Одкровення розробника плану ядерної війни"

У своїй книзі Деніел Елсберг переконує, що перший офіційний план війни проти СРСР Вашингтон розробив нібито у листопаді 1947 року.
США готували ядерний удар по СРСР після Другої світової війни? Ілюстрація: 24 канал.

Сполучені Штати Америки у 1945 році готували план ядерної атаки на Радянський Союз. Так, на Москву і тодішній Ленінград нібито повинні були полетіти по 6 атомних бомб, передають Патріоти України.

Такі дані опублікував легендарний викривач Деніел Елсберг. У 1971 році він опублікував у "документи Пентагону", а зараз готується до виходу його книга "Машина Судного дня: Одкровення розробника плану ядерної війни". Уривки з неї опублікувало видання "Лента.ру".

"30 серпня 1945 року, всього через 2 тижні після капітуляції Японії, генерал-майор Лоріс Норстад, заступник начальника штабу ВПС по плануванню, скерував генералу Гровса документ, де як цілі можливого майбутнього ядерного удару фігурували 15 "ключових радянських міст" на чолі з Москвою і 20 "великих радянських міст", – цитує автора російське видання.

За інформацією викривача, США збиралися скинути по 6 атомних бомб на Москву і Ленінград. У своїй книзі Елсберг переконує, що перший офіційний план війни проти СРСР Вашингтон розробив у листопаді 1947 року. Він передбачав скидання 34 бомб на 24 радянських міста. Проте в той час в арсеналі США було тільки 7 бомб, які перебували у стані бойової готовності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...