Початок кінця Росії: Наслідки визнання Росією паспортів "ДНР"/"ЛНР"

Аналіз процесів, до яких призведе прийняття Російською Федерацією закону про визнання паспортів, дипломів про освіту та водійських прав республік ДНР/ЛНР

Початок кінця Росії. Ось як інтерпретується указ президента РФ, про офіційне визнання документів, виданих республіканськими установами ДНР/ЛНР. Цей крок Кремля - дійсно безпрецедентний за своїм масштабом та значенням. Давайте незаангажовано, розглянемо усі можливі наслідки та вплив визнання документів республік, як на РФ, так і на Україну.

Негативні наслідки

1) В законі Путіна прописано, що республіки - це територія України. Як вкладається в логіку визнати різні паспорти однієї країни - невідомо. Але таке поняття як логіка керівництву РФ не характерне. Населенню по телевізору скажуть що це законно, і всіх це буде влаштовувати.

Яке ж насправді це має значення? Те що Донбас по шляху Криму, увійти в склад РФ вже не зможе. Фактично це підтвердило намагання Кремля впхнути Україні ці непризнані анклави, у вигляді автономних маріонеточних республік, які унеможливлять вхід нашої країни в НАТО та Євросоюз навіть у найближчій перспективі.

2) з погляду на геополітичне значення цього закону, - це відкритий курс на загострення ситуацій. Очевидно що Путін не вміє діяти логічно. Будь-який тиск на РФ викликає з його сторони тільки загострення та поглиблення конфлікту. Він діє як гравець казино, який кожного разу подвоює ставку, в надії відшкодувати свої втрати. Частіше за все ця стратегія приречена на повне фіаско. Так буде і з керівником Кремля.

Позитивні наслідки

1) Після прийняття цього закону, тисячі “ватників” Донбасу, зможуть вільно виїхати на територію РФ. Затьмарені пропагандою бідолаги, щиросердечно довіряючи РосТВ, дійсно бояться міфічних “Правого сектору” та “фашистів-бандеровців”, які ось-ось прийдуть та знищать всіх російськомовних. Від початку конфлікту ця “вата” була зажата в глибоких тисках, між лінію розмежування з територіями підвладними Україні та кордоном з РФ. Тепер ці люди зможуть виїхати по своїх паспортах у Росію. Дипломи ДНР також набули значення. Тисячі біженців поповнять чисельність великих міст, займаючи робочі місця, створять конкуренцію місцевим, що спричинить соціальне напруження та негативне відношення до республік у рядових росіян.

2) Виїхати зможуть не тільки ватники, але й самі бойовики. Спостерігаючи за тим, як масово ФСБ усуває ватажків, рядові сепаратисти з жахом чекають своєї черги. А тепер вони отримали можливість перетнути кордон з РФ використовуючи свій паспорт. У кожного з них буде вибір, чи стовідсотково загинути від української кулі, чи спробувати виїхати в РФ та уникнути покарання. Тисячі військових, а точніше сказати криміналітету, ув’язненого в межах республік, отримали свободу дій. Це не може не радувати, коли весь цей контингент поїде на свою Духовну Родину. При тому багато з них, відчувають себе зрадженими Путіним, і готові на рішучі дії. І це вже не мирні мітингуючі, яких по одному російська поліція може розтягнути. Це головорізи з досвідом бойових дій. Процес революції в РФ вже запущений. Не вистачало виконавців. Тепер повний комплект.

3) Закон Путіна демонструє цілеспрямовану підтримку республік Росією, що для адекватних людей вже давно не є таємницею. Але тепер це офіційно, і як на будь-яку кризову ситуацію, Захід відреагує відповідно.

Порівняння

Звичайно цей аналіз поверхневий. Більш глибокі процеси в РФ набагато складніші та охоплюють кожну сферу життя країни. Але основні тенденції визначені.

Саркастично, описати їх доцільно ось таким порівнянням:

"У Російській фортеці розмістили дві Царь-Пушки (ДНР/ЛНР) та кожного дня ними гатять по Україні. Але від кожного пострілу, по стінах цієї фортеці йдуть тріщини. Мені здається фінал цієї історії очевидний."

Опублікував: Марк Кардашев
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...