Подолати право вето в Совбезі ООН: Військовий експерт озвучив план Заходу щодо приборкання Росії (відео)

Якщо за підсумками переговорів "нормандської четвірки", через непоступливість Путіна, Росію звинуватять у нападі на Україну, то Захід включить жорсткі механізми з приборкання країни-агресора.

Москва не зможе протистояти міжнародному пресингу навіть якщо скористається правом вето в Раді безпеки ООН. Таку думку в ефірі Обозреватель.LIVE висловив Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

За словами експерта, у всьому світі підтримують тиск на РФ. "Особливо європейські країни не потерплять переділу кордонів після Другої світової війни", - пояснив експерт.

"Увімкнуться всі механізми. Відкриваємо Статут ООН і читаємо, що робити з країною-агресором. Навіть якщо Радбез ООН буде заблокований РФ, оскільки вона має право вето, це ще раз піднімає проблему реформування самої ООН", - зазначив гість студії.

Жланов нагадав, що про це неодноразово говорили прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху і президент США Донадльд Трамп.

Експерт зазначив, що якщо Росії вдасться заблокувати роботу Радбезу, то це не завадить Генеральній Асамблеї ООН оголосити РФ країною-агресором.

Іміджеві втрати Москви, сказав Жданов, будуть колосальними. "Не можна мати торговельні відносини, не можна підтримувати економічні та фінансові зв'язки. Це ембарго і ізоляція", - наголосив експерт.

"Те ж саме і ЄС. Всі питання санкцій проти Російської Федерації стають наріжним каменем. Тільки санкції вже не персональні, як зараз, а секторальні", - заявив він.

У свою чергу, зазначив Жданов, Сенат США прийняв закон про санкції проти РФ, який після голосування у Конгресі буде підписаний президентом Дональдом Трампом у жовтні 2017 року.

"Це сигнал іноземним інвесторам до жовтня піти з російського ринку", - сказав він.

Відхід інвесторів, скидання цінних паперів на Московській товарній біржі обрушить всю економіку РФ. "Це просто шок. Якщо цей закон вступить у силу, ринок Росії просто завалиться. Готова Росія до такого повороту подій? Не готова", - додав Жданов.

Експерт переконаний, що Сполучені Штати не дарма затягнули процедуру прийняття цього закону. Щоб не тільки дати час інвесторам позбутися цінних паперів, а й дати Кремлю подумати - чи витримає він такий пресинг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...