"Пограбування тисячоліття, яке не мало прецедентів у світовій історії": Піонтковський розповів про деякі деталі секретної частини "Кремлівської доповіді"

Ніяким легальним шляхом такі гроші вожді Росії у вільний від служби час заробити не могли.

Андрій Піонтковський. Фото: Главком.

У секретній частині "Кремлівської доповіді" США міститься докладна фінансова документація на кожного з фігурантів документа. Про це в статті на "Радіо Свобода" написав російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Стаття 241 згаданого закону присвячена персональним санкцій і вимагала від виконавчої влади не тільки оприлюднити список людей, близьких до Путіна і залучених у його діяння, а й надати по кожному з цих персонажів докладну фінансову документацію, що включає розмір статку, джерела доходу, корупційні схеми, власність родичів і повний список всіх активів, що знаходяться у юрисдикції США", - зазначив він.

Пізніше ця інформація була перенесена в закриту таємну частину доповіді. "Паралельно з роботою над "кремлівською доповіддю" авторитетний американський економічний інститут National Bureau of Economic Research дав оцінку розмірів приватних російських активів у США - приблизно один трильйон доларів (точніше, між 0,8 і 1,3 трильйона доларів). Навіть найжорстокіші критики режиму не уявляли такого масштабу. Закон вимагав докладно розкласти цей трильйон по поличках: що там у Абрамовича, що там у Мордашова, що у різноманітних Ролдугіних, що відповідають за особисті активи Путіна", - додав Піонтковський.

Політолог зазначив, що ця документація "убивча" для російської клептократії. "Так, у Росії давно знають, що її правителі не чисті на руку, і звикли багато до чого. Але докладна детальна інформація про сотні мільярдів доларів, вкрадених у країни її керівництвом, зробить серйозний політичний ефект, наслідки якого важко прогнозувати. Це навіть не пограбування століття, а пограбування тисячоліття, яке не мало прецедентів у світовій історії", - наголосив він.

Піонтковський вважає, що також будуть наслідки розвитку ситуації для бенефіціарів російського трильйона в США. "Коли закрита частина доповіді буде оприлюднена, й інформації, яка міститься у ній, буде достатньо для того, щоб судові органи рутинно, без всяких нових санкцій чи інших політичних рішень, застосували до згаданих в ній осіб заходи, передбачені законодавством по боротьбі з відмиванням капіталів, нажитих злочинним шляхом: заморожування активів, їхня подальша конфіскація і в перспективі повернення вкраденого жертві злочину - російському народу. Власне, цим шляхом вже пішла влада Великобританії, яка вимагала від російських високопоставлених чиновників, починаючи з віце-прем'єра Ігоря Шувалова, пояснити природу їхніх статків. Ніяким легальним шляхом такі гроші вожді Росії у вільний від служби час заробити не могли", - резюмував публіцист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...