"Поки душили бандерівську гадину, під боком утворилася нова": Казанський про те, як росЗМІ записали в "нацисти" білорусів

Тільки повністю відмовившись від власної національної ідентичності, українець чи білорус може стати для росіян "хорошим".

Білорусів обізвали "нацистами" через національні костюми та мову. Фото: ЖЖ.

"Прочитав на одному з найпопулярніших російських ресурсів Lenta.ru статтю під назвою "Батькины нацисты". Так, це про Білорусь. Росіян обурило, що 25 березня у Мінську з розмахом відсвяткували сторіччя утворення БНР (Білоруська народна республіка. ред.), а Лукашенко цієї акції не заборонив", - пише український журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Стаття абсолютно прекрасна навіть на тлі опусів про Україну. "Батькиными нацистами" у ній називають людей, які вийшли святкувати події, що відбувалися у 1918 році. А ось мій улюблений фрагмент – у ньому перераховують ознаки "нацизму", в який Білорусь занурює Лукашенко.

"Позиції націоналістів у сфері культури й освіти постійно посилювалися. Почалася кампанія за розширення сфери використання білоруської мови, яка закінчилася повним знищенням російськомовної топоніміки: тепер усі покажчики на білоруських вулицях і трасах містять написи "мовою", дубльовані латиницею (а в деяких місцях і китайською). Влада почала приділяти дедалі більше уваги розвитку національної культури, що у підозрілий спосіб нагадувало те, що відбувалося на Україні з її Днями вишиванки. На полицях білоруських магазинів з'являлося дедалі більше товарів із національною символікою – переважно литовською і колабораціоністською".

Загалом, дикість. Поки душили бандерівську гадину, під боком утворилася нова. Подумати тільки – покажчики "мовою"! Дні вишиванки, як в Україні! А товари з національною символікою на полицях у магазинах – це взагалі в голову не вкладається. Які ще потрібні докази того, що Лукашенко – нацист і русофоб?

Здавалося, більш проросійської держави, ніж Білорусь, сьогодні не існує. Але кремлівські рупори вже і білорусів на чолі з батьком записують у нацисти. І це тоді, коли у країні російська мова давно вже є державною і тотально домінує в усіх сферах спілкування, а сама Білорусь не тільки у Митному союзі, але і в союзній державі із РФ. Між країнами фактично немає кордону.

І це дуже показовий момент, який доводить, що Росії завжди буде мало. Скільки б країни і правителі не принижувалися перед Кремлем, він вимагатиме усе більшої лояльності. Аж до повного розчинення і підпорядкування. Будь-який прояв національної самостійності, будь-які, навіть самі нешкідливі форми шанування національної культури завжди будуть трактувати у РФ, як "нацизм". Не потрібно навіть мати власного Бандеру. Вам усе одно начеплять ярлик "нацистів" просто за вишиванку і вуличні покажчики рідною мовою.

Неможливо домовитися з державою-людожером, яка запрограмована на те, щоб рано чи пізно тебе проковтнути. Марно обирати проросійських політиків – це все одно не допоможе. Тільки повністю відмовившись від власної національної ідентичності, українець чи білорус може стати для росіян "хорошим".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...