Поки Кремль демонуструє фейкового робота Бориса: Китайці вже показали зворотній бік Місяця

Китайський місячний зонд Chang'e-4 передав на Землю перше фото темної сторони Місяця.

Китайський місячний зонд Chang'e-4 здійснив м'яку посадку на зворотньому боці Місяця і передав на Землю перше його фото. Про це інформує гонконгська South China Morning Post, інформують Патріоти України.

«М'яка посадка Chang'e-4 знаменує собою початок історичного дослідження місячного регіону, який ніколи не досліджувався», - йдеться в повідомленні.

Модуль, на якому знаходиться місяцехід, здійснив посадку біля південного полюса природного супутника Землі в четвер вранці. Китай став першою країною, яка здійснила це.

На апараті є набір інструментів, призначених для реєстрації і визначення геології регіону, а також обладнання для проведення біологічних експериментів. Наукові завдання Chang'e-4 включають астрономічні спостереження з використанням низькочастотного радіо; геодезичні дослідження місцевості і її форми; визначення мінерального складу і дрібної структури поверхні Місяця; вимір нейтронного випромінювання і нейтральних атомів з метою вивчення навколишнього середовища на зворотному боці Місяця, так званому темному боці.

Китай планує запустити космічний апарат під назвою Chang'e 5 до 2020 року. Chang'e 5 включатиме місячний апарат та ровер, який може повернутися на Землю після збору зразків і проведення місячних обстежень.Крім того, передбачається, що в апараті в герметичному контейнері будуть вирощуватися овочі та квіти. Крім китайського, на апараті встановлено обладнання, розроблене вченими з Нідерландів, Німеччини, Швеції та Саудівської Аравії.

Зонд був запущений за допомогою ракети-носія Chang Zheng-3B 8 грудня і вийшов на місячну орбіту через чотири дні. Як зазначається, дотепер усі апарати відправлялися лише на ближню сторону, оскільки там простіше встановити й підтримувати прямий радіозв'язок із Землею.

Як пише видання, успіх місії Chang'e-4 ознаменує завершення другого етапу Китайської програми дослідження Місяця, третій і завершальний етап якої передбачає запуск космічного корабля, що повертається, під назвою Chang'e-5 до 2020 року.
Китай почав розробляти власну програму вивчення супутника Землі 1998 року. Перший апарат було запущено на навколоземну орбіту в жовтні 2007 року.
Як відомо, Чаньє (Chang'e) - богиня Місяця в китайській міфології.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.