Поки війна триває: Скасування санкцій проти Росії може розділити ЄС, - Портніков

Рішення про скасування санкцій без припинення окупації України розділить Євросоюз на країни, що дотримуються європейських цінностей і на країни, які їх зневажають.

Ілюстрація:vidia.org

Скасування Європейським Союзом санкцій відносно Російської Федерації без припинення збройного конфлікту на Донбасі може розділити ЄС. Про це в блозі на сайті Еспресо TV написав журналіст Віталій Портніков, повідомляють Патріоти України.

"Рішення про скасування санкцій без припинення окупації України розділить Євросоюз на країни, що дотримуються європейських цінностей і на країни, які їх зневажають. І нам важливо залишатися з тими, хто не забув про цінності і будувати разом з ними нову Європу", - підкреслив він.

Журналіст упевнений, що Президент України Петро Порошенко може зажадати від країн "нормандського формату" чітко зафіксувати часові рамки виконання кожного пункту Мінських домовленостей.

"І він має право знати, який саме момент в ЄС будуть вважати фактом виконання Мінських угод і чи будуть пов'язувати це виконання зі скасуванням санкцій проти агресора чи все-таки ні?

І ще одне: Росія в даній ситуації агресор, як ще недавно вважали на Заході - або ж "посередник", як стверджують Гризлов, Лавров і Патрушев?, - зазначив Портніков.

"Ігнорувати відповіді на ці питання європейські політики все одно не зможуть - що ліві, що праві. Якщо ми не зможемо перешкодити скасуванню санкцій, ми повинні перетворити це рішення в ганьбу Європейського Союзу.

Економічний крах Росії цьому рішенню не завадить, європейській економіці - не допоможе . Але почуття ганьби і сорому може виявитися плідним почуттям, яке сприятиме подальшому співробітництву України та ЄС", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Окупації Харкова і Сум не буде": Астролог побачила задуми Росії і завершення війни (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 22:20

В кінці травня Україну чекають труднощі. Повномасштабна війна з Росією може закінчитися вже наступного 2025 року. За словами астрологині Ангеліни Вакуліної, окупанти цілитимуться по деяких містах і обстрілюватимуть Україну, передають Патріоти України. ...

"До війни й армії Бєлоусов має такий самий стосунок, як Рогозін - до космосу. Нічим, окрім садизму й істеричності, ця істота не відома", - Невзоров

понеділок, 13 травень 2024, 18:44

"Шойгу впав. Оперетковість "наступу на Харків" виявилася очевидною навіть для Путіна. Шалені втрати й марність спроби прориву приховати не вдалося", - пише у своєму блозі Олександр Невзоров. "Ідіотизм генералів, навіть позбавлених коньяку й гаремів, за...