Поліція на Донеччині затримала "патріота-перевертня"

Співробітники поліції Донецької області затримали двох колишніх бойовиків "ДНР", один з яких прикидався патріотом України, щоб уникнути відповідальності.

Фото: Цензор.НЕТ

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Відділ комунікації Національної поліції України.

"За один день поліцейські затримали двох учасників НЗФ - безробітного з Дружківки, який в 2014 році допитував полонених у підвалі, та мешканця Бахмуту, який брав участь у блокуванні військових складів та захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури. Бахмутчанин, який, за інформацією, причетний до поставок нелегальної зброї, з метою конспірації став публічно виявляти проукраїнські погляди та використовувати національну символіку, але це не врятувало його від відповідальності", - повідомляє поліція.

Як зазначається, 26-річний житель Дружківки приєднався до бойовиків 21 червня 2014 року. Його завданням було допитувати людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників "комендантської години".

Його безпосередній "керівник", тікаючи в Донецьк разом зі "стрілковцями", запропонував чоловіку приєднатися до них, однак той залишився у місті, де в нього була квартира", - сказано в повідомленні поліції.

Зазначається, що інший затриманий - 56 річний екс-бойовик - є приватним підприємцем і займається ремонтом мототехніки. Він активно "маскувався" під патріота України, але докази, зібрані оперативниками, свідчать про зворотне.

У 2014 році учасник НЗФ активно роздавав проросійським каналам антиукраїнські інтерв'ю. У період з травня по липень брав участь у блокуванні складів із озброєнням ЗСУ, які були розташовані в с. Парасковіївка, та штурмі будівлі прокуратури в Артемівську (нині Бахмуті). Після захоплення установи, яку терористи перетворили на свій штаб, він у камуфляжній формі з автоматом здійснював "бойове чергування" периметром території.

Наразі чоловік перевіряється на причетність до інших злочинів на території Донеччини в період окупації. Є інформація, що бойовик може бути причетним до перевезень нелегальної зброї для потреб "ДНР".

Обом учасникам НЗФ оголошено про підозру за ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...