"Політика злодійства і насилля": Портніков відповів російським опозиціонерам на заяву про "неповернення Криму"

Заяви представника російської партії "Яблуко" свідчать, що так звана російська опозиція не здатна зрозуміти всю згубність путінської політики.

Емілія Слабунова. Фото:www.gazeta.ru

Вирішення питання анексії Криму полягає у відновленні пріоритету міжнародного права і конституційного права Російської Федерації, що тягне за собою повернення півострова під контроль України та відповідне покарання російської влади. Подібну думку висловив журналіст і публіцист Віталій Портніков на сайті Крым.Реалии, зазначають Патріоти України.

Свою думку Портніков виклав у відповідь на заяву глави російської опозиційної партії "Яблуко" Емілії Слабунової про те, що її політсила "не віддасть Україні Крим",

Журналіст вказав на слова політика про необхідність "цивілізованого вирішення тієї ситуації, яка склалася в зв'язку з анексією Криму", нагадавши про пріоритетність міжнародних договорів перед внутрішнім законодавством РФ.

"Приєднання частини території України до Російської Федерації не відповідає законодавству самої Росії, і особи, які порушили це законодавство - від суддів Конституційного суду і президента Путіна до депутатів Ради Федерації і Державної Думи, - повинні відповісти перед законом", - зазначив він.

Портніков також нагадав, що російська сторона формально не визнавала "незалежність" Криму, анексувавши суб'єкт чужої державності.

"Щоб уникнути процедури прийняття до складу Росії суб'єкта чужої державності, було організовано фіктивне проголошення "незалежності" Республіки Крим. Але Російська Федерація ніколи офіційно не визнавала незалежності Криму, не встановлювала з цією "державою" дипломатичних відносин, не відчиняла посольств ... Так що ж ви "приєднали" і що ж збираєтеся "не віддавати", пані Слабунова? Про що таке ви хочете з нами домовлятися?" - підкреслив він.

"За опозицію хочуть голосувати ті, хто бачить в ній альтернативу - в тому числі і альтернативу розкраданню. І не тільки внутрішньодержавному, а й міжнародному, яке стало для вашої держави основою зовнішньої політики. І коли ви говорите цим людям, що ні віддасте поцупленого, що вони повинні про вас думати?" - додав він.

На думку публіциста, подібною заявою про Крим Слабунова зрадила всіх, хто "шукає партію порядних людей, і нас - тих в Україні, хто вважав, що партія "Яблуко" здатна зрозуміти всю згубність путінської політики злодійства і насильства".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...

В очікуванні "післяінавгураційного" наступу Росії з’явились певні відомості про неоднозначні рухи і на іншому нашому кордоні, - Голобуцький

середа, 8 травень 2024, 0:15

"В очікуванні «післяінавгураційного» наступу Росії з’явились певні відомості про неоднозначні рухи і на іншому нашому кордоні: експрезидент Молдови Ігор Додон пару тижнів тому зустрівся з послом Великої Британії. Нібито основна тема – висловити невдово...