Помер 20-річний кіт, що був "мером" містечка на Алясці (фото)

Стаббс став мером Талкітна з населенням у 900 чоловік в 1997 році через те, що жителі були незадоволені іншими кандидатами.

За словами господарів кота, він помер 21 липня несподівано для всіх, просто не прокинувшись, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Стаббс став мером Талкітна з населенням у 900 чоловік в 1997 році через те, що жителі були незадоволені іншими кандидатами. Пізніше він був ще раз переобраний на цю посаду. Стаббс займав свій пост 20 років. Талкітна - історичний район, і мер тут має більше символічне значення, ніж функціональне.

У 2013 році Стаббс пережив напад собаки. Але навіть пробита легеня, тріщини у грудині і глибокі рвані рани не могли утримати його від обов'язків мера - Стаббс відновився після нападу.

Кот жив у сім'ї Спон - власників магазину у Талкітні. В магазині знаходився «офіс» мера, там він проводив більшу частину часу і щодня заходив туди за традиційним келихом води з котячою м'ятою. Стаббс став улюбленцем місцевих жителів і туристів, які зупинялися у місті, щоб подивитися на знаменитого кота-мера.

Але в 2016 році кіт все частіше залишався вдома і рідко приходив до свого «офісу». У 2017 році він відвідав пару телепередач і «дав кілька інтерв'ю», але, за словами господарів, йому не дуже подобалися камери і велика кількість людей.

«Він був бійцем до самого останнього дня свого життя, - заявили власники Стаббса. - Ти чудовий кіт, і ми будемо дуже сумувати за тобою».

Раніше сім'я Спон завела двох кошенят - Аврору і Деналі, з ними Стаббс проводив багато часу. Один з кошенят прийме повноваження мера. «Дивно, що Деналі володіє таким же характером, як Стаббс», - говорить сім'я Спон про своє кошеня.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона спілкується російською, але вона за Україну": Співак Андрій Кравченко заступився за Славу Камінську

субота, 4 травень 2024, 17:44

Співак Андрій Кравченко в інтерв'ю Аліні Доротюк прокоментував свою співпрацю зі співачкою Славою Камінською, яка у 2023 році заявила, що не планує повертатися в Україну, і заступилася за російську мову, передають Патріоти України. Кравченко записав ду...

"Работайте, братья": Окупант розстріляв командирів з управління артилерійського дивізіону (фото)

субота, 4 травень 2024, 17:01

Російський окупанти розстріляв своїх товаришів по службі з управління артилерійського дивізіону, передають Патріоти України. Як повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", росіяни оголосили план "Перехоплення", щоб затримати стрільця. За інформацією к...