"Поп УПЦ МП-патриот Украины - это лукавство", - Роман Донік

Ніщо не заважає цілим церквам УПЦ МП в Україні переходити в УПЦ КП, адже будівля церкви належить громаді, а не патріархату.

Церквам ніщо не заважає стати більш патріотичними. Фото: molbuk.ua.

"Если кто не в курсе, то попы московского патриархата убирают на своих храмах таблички с указанием патриархата. И у них в тренде украинский язык. И еще пара фактов. Дочка РПЦ в Украине УПЦ МП приносит денег больше чем вся РПЦ. Именно поэтому они сейчас вынуждены приспосабливаться", - написав волонтер Роман Донік на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Самое главное - храм принадлежит не церкви, храм принадлежит пастве или громаде. Если священник патриот Украины, ему ничего не может помешать перейти по решению паствы в УПЦ КП. Это очень просто - паства принимает решение и переходит в УПЦ КП. С попом или без оного. Так что, то, чьи церкви будут возле наших домов, зависит от нас.

Поп МП-патриот Украины - это лукавство. У московии другие задачи, не совместимые с жизнью Украины. И да, свечки в среднем в УПЦ КП стоят минимум в два раза дешевле. Они себя содержат, капелланов на фронт отправляют и армии помогают. Поэтому им хватает.

А московскому патриархату еще нужно на войну против Украины тратиться. Это дорого. Сам в церковь хожу только по делу. Последний раз был, когда Grokh Man на передок собирали, вещи занесли. Так что это не про фанатизм. Это про мозги и про будущее наших детей.

P.S. Редакція ПУ шанує Романа Доніка за волонтерскі звитяги. Однак у нас багато таких, що вважають подібні заяви водою на млин окупантів. Не можна гнобити величезну релігійну конфесію через "московських попів". Наше видання стоїть на патріотичних і державницьких засадах. Коли хтось, навіть з заслугами перед Батьківщиною закликає влаштувати «Варфоломіївську ніч» одній з релігійних конфесій – це шлях до розбудови Мордору-2.

Критикувати конкретні дії-не дії керівництва УПЦ, це одне. Звинувачувати в зраді всю церкву, як Донік УПЦ – це зрадофільство на кшалт, «а чого ти падлюка собачою мовою розмовляєш? А давай ми тебе зараз українезуємо, скотиняко». Це шлях в маргінез. На сьогодні більшість бійців на Сході – парафіяни УПЦ. І звинувачувати їх у тому, що належать до єдиної в Україні канонічної (визнаної у світі) православної конфесії це злочинна дурість. Ніякий ворог нас не здолає, якщо не вдамося до чвар та «полюванні на відьом». Редакція Патріотів України знає чимало священнослужителів та парафіян УПЦ, котрі не лише словами, а й справами, і навіть власною кров’ю довели відданість Батьківщині. Будьмо толерантними один до одного, не вдаваймося до огульних дій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...