Порошенко і Путін пішли на поступки по Донбасу, - приватна розвідка США

Київ погодився на продовження мінських домовленостей, а росіяни знизили активність бойових дій.

Петро Порошенко та Володимир Путін. Фото: giga.ua.

Українська та російська влада пішла на взаємні поступки на Донбасі, але ситуація в регіоні залишається складною. Такий висновок зробили в американській приватній розвідувально-аналітичній компанії Stratfor, звіт якої є в розпорядженні "Апострофа", передають Патріоти України.

Поступкою Києва експерти вважають фактичне продовження дії Мінських угод на 2016 рік: "РФ настаивала на продлении действия договоренностей, но Украина колебалась, оспаривала требование о проведении выборов на Донбассе, а также указывала на продолжающиеся на востоке страны нарушения режима прекращения огня. Тем не менее, незадолго до телефонных переговоров в нормандском формате (которые состоялись в конце декабря 2015 года, — ред.) канцлер Германии Ангела Меркель сделала личный звонок президенту Украины Петру Порошенко, после которого, он, вероятно, пошел на уступки. Кроме того, после общих переговоров президент Франции Франсуа Олланд отметил, что выборы на Донбассе остаются частью договоренностей".

Поступки ж з боку Росії, вважають в Stratfor, полягають у зниженні інтенсивності бойових дій на сході України і в тому, що ФСБ РФ почала брати під контроль ватажків бойовиків "ДНР-ЛНР". "Все это (относительное снижение числа обстрелов, — ред.) происходит на фоне сообщений украинской разведки, что вдоль линии разграничения на Донбассе увеличилось перемещение агентов российской Федеральной службы безопасности (ФСБ). Они, судя по всему, проводят зачистку сепаратистов, которые считаются неконтролируемыми (уже после публикации отчета стало известно об убийстве в Донецке одного из командиров боевиков ДНР Евгения Кононова, — ред.). Иногда было трудно сказать, за счет чего происходила эскалация на востоке Украины: по приказу Кремля, или главари боевиков действовали по собственной инициативе. Теперь же, когда ФСБ восстанавливает контроль над лидерами сепаратистов, служба будет гарантировать, что на Донбассе все будет происходить по команде Москвы", — додали у приватній розвідці США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...