Посадка на комету зонда "Розетта" дала вченим величезний масив цікавих даних (відео)

«Розетта» летіла до комети 12 років. 30 вересня минулого року сталася жорстка посадка на покриту льодом поверхню небесного тіла.

Результат пошуку зображень за запитом "аппарат «Розетта»"

Місія Європейського космічного агентства по посадці апарату «Розетта» на комету завершилася у вересні минулого року, нагадують Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

Але для експертів в Інституті Макса Планка в Баварії робота триває. Їм необхідно проаналізувати гігабайти інформації, отримані з апарату. Тут зібралися фахівці кількох напрямків. Одне з них стосується інструменту OSIRIS, який був на «Розетті». Це оптична стереоскопічна і інфрачервона віддалена система побудови зображень. Вона робила знімки комети Чурюмова-Герасименко за допомогою двох камер і відправляла їх на Землю.

Дані аналізують не тільки європейські фахівці, а й представники НАСА. Вони кажуть, що знімки показали активні процеси на поверхні комети.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...