Пошився у дурні: Як астронавт не зумів скористатися камерою у відкритому космосі (відео)

Курйозні переговори з Центром почув увесь світ.

Астронавт Дрю Ф'юстел. Скрін відео

Курйозний випадок трапився із космонавтом Дрю Ф'юстелом. Під час виходу у відкритий космос він не зміг скористатися камерою GoPro. З проблемою він звернувся до славнозвісного "Х'юстона" (Центр управління польотами), повідомляють Патріоти України з посиланням на Science Alert.

"Привіт, Х'юстон, я хочу поставити питання про GoPro дуже швидко. Я натискаю на запис, але з'являється напис "Відсутня SD". Як мені записати відео і чи повинен горіти червоний сигнал?" – запитав Ф'юстел.

У Х'юстоні це запитання зустріли довгою паузою, та зрештою пояснили астронавтові, що "Відсутня SD" означає, що там відсутня SD-карта пам'яті. При цьому переговори космонавта з Центром управління польотів транслювалися в прямому ефірі, тож згодом цей запис викликав глузування в соцмережах.

Як відомо, сучасні камери GoPro не мають вбудованої пам'яті, астронавт забув її вставити, однак вже не міг швидко повернутися назад, щоб взяти SD-карту.

Щоправда, варто відзначити, що Ф'юстел і його напарник Ріккі Арнольд провели успішний вихід у відкритий космос. Астронавти успішно перевірили і замінили два охолоджуючих агрегати, які кріпляться із зовнішнього боку станції. Вихід у відкритий космос тривав приблизно шість з половиною годин.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....