Посилити позиції: Росія перекинула до Криму секретні ракетні комплекси і бригаду з Дагестану

Завдяки тому, що російські військові дуже люблять похизуватися своєю зброєю, нагородами та "подорожами", волонтерам вдається досить точно відстежувати усі їхні переміщення.

Окупований Крим. Фото: intell.in.ua.

В ході проведення OSINT-розвідки в окупованому Криму були обчислені точні дані про місце дислокації російських берегових ракетних комплексів "БАЛ" і 15-ї ракетної бригади берегової оборони, для якої озброєння і техніка були перекинуті до Криму з Дагестану. Про це йдеться в розслідуванні Міжнародного волонтерського співтовариства InformNapalm, передають Патріоти України.

Як наголошується, починаючи з березня 2014 року, крім іншого озброєння, російські окупаційні війська наростили і засоби системи ППО, перекинувши на півострів ряд різних ЗРК. Зокрема, до Криму після «переформатування» був перебазований 46-й окремий береговий ракетний дивізіон морської піхоти (46-й ОБРДН МП) зі складу Каспійської флотилії (в / ч 85103, м Каспійськ, Республіка Дагестан). На його озброєнні є новітні мобільні берегові ракетні комплекси під назвою "БАЛ", по кодифікації НАТО: SSC-6 "Sennight".

Цей дивізіон в числі 4 пускових установок (ППУ), командного пункту і транспортно-перевантажувальної машини увійшов до складу новосформованої 15-ї ракетної бригади берегової оборони (в / ч 80365, офіційне місце базування - м Севастополь). "Примітно, що у відкритому доступі конкретні матеріали з "внутрішнього життя" цієї частини практично були відсутні, поодинокі винятки становили фото, де установки БРК" БАЛ "миготіли на параді або на офіційних навчаннях", - зазначають волонтери.

Головним чином добути інформацію вдалося завдяки офіцеру російських окупаційних військ, старшому лейтенанту ВС РФ Миколі Мельникову. Ще в 2012-2013 роках у Мельникова з'являються фотографії зі служби в Каспійській флотилії, де він проходив службу в складі 46-го окремого берегового ракетного дивізіону морської піхоти (ОБРДН МП). Про це свідчить і геолокаційні прив'язка до Карабудахкентському району Дагестану, до Каспійського і інші розвідувальні ознаки: специфічна військова техніка, ландшафт і т.ін.

"У своєму профілі офіцер має велику кількість фото, які багато в чому "розсекречують" роботу 46-й ОБРДН МП в той час, включаючи прізвища товаришів по службі, але в якості прикладу ми вибрали лише кілька фотографій того періоду, де присутні елементи системи БРК"БАЛ" , - зазначають волонтери.

Перші кримські фото у Мельникова з'являються у вересні 2014 року. Фотографія, яка зафіксувала отримання звання старшого лейтенанта вже під Геотеги - місто Севастополь. Підпис до погонів говорить: "Старший лейтенант Мельников Микола Петрович наказ КЮВО (наказ командування ЮВО) №117 від 23.06.2014г.

На наступній фотографії фіксується пересування техніки дивізіону новоспеченого старшого лейтенанта (с. Михайлівка поблизу м Саки, на північний захід від Сімферополя).

Також лейтенант похвалився нагородою "За повернення Криму" (наказ Міноборони ВС РФ від 01.06.2014 р №411 за підписом начальника в / ч 80365, полковника Олега Буданова).

Також в ході проведення розвідки соціального профілю старшого лейтенанта Мельникова було встановлено кілька точок, в яких були помічені БРК "БАЛ".

За місцем другої геолокації в Чорноморському районі, також в листопаді 2015 р фіксується і фото польового табору, де Мельников зафіксований на фото разом з підлеглими.

"Варто зазначити, що місця дислокації БРК"БАЛ" є уразливими об'єктами як для партизанських диверсій, так і першочерговими цілями в разі ескалації військової конфронтації на півострові. На карті позначені точки, де були помічені БРК"БАЛ" 15-ї ракетної бригади берегової оборони в ході проведення даного OSINT-розслідування", - підкреслили волонтери.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...