Багато людей хвилюються – чи можна повторно кип’ятити воду, чи це не нестиме шкоду організму. Адже побутує думка, що при повторному кип’ятінні у воді формуються небажані сполуки. Про це розповів лікар-психоендокринолог Михайло Богомолов, повідомляють Патріоти України.
Під час повторного кип’ятіння у воді справді утворюється потенційно патогенна субстанція – збільшується частка "важкої води", яка містить важкий ізотоп водню дейтерій. Але ці зміни не є значними.
"Якщо перед другим кип’ятінням вода була охолоджена, то побічні субстанції будуть з’являтися у ній у меншій кількості, буде менше солей кальцію. При повторному кип’ятінні у воді може з’являтися осад, але через це вона лише стає м’якшою. На такій воді чай виходить смачнішим, і сама рідина більш приємна для вживання", – зазначив лікар.
Також важливо пити таку кип’ячену воду охолодженою, не змішуючи її з сирою. Адже змішування окропу з некип'яченою водою робить рідину більш насиченою шкідливими солями. Окрім того, процес кип’ятіння повинен тривати не менше 5 і не довше 10 хвилин.
Одним з найважливиших елементів статусу (рангу) "наддержави" тієї чи іншої країни (ну, або прагнення претендувати на такий статус) є не тільки значний людський, фінансово-економічний чи ресурсний потенціали, а її РЕАЛЬНА спроможність проєцирувати свою ...
"Хо-хо, от уже й "Іскандери" з Брянщини до нас різко летіти передумали, слава ЗСУ!.. І облитий уриною бункерний гебнюк, який три дні був мовчав і ховався, а на четвертий доручив своєму американському цуцику за себе віддзявкнути (але в того не дуже дзві...