Багато людей хвилюються – чи можна повторно кип’ятити воду, чи це не нестиме шкоду організму. Адже побутує думка, що при повторному кип’ятінні у воді формуються небажані сполуки. Про це розповів лікар-психоендокринолог Михайло Богомолов, повідомляють Патріоти України.
Під час повторного кип’ятіння у воді справді утворюється потенційно патогенна субстанція – збільшується частка "важкої води", яка містить важкий ізотоп водню дейтерій. Але ці зміни не є значними.
"Якщо перед другим кип’ятінням вода була охолоджена, то побічні субстанції будуть з’являтися у ній у меншій кількості, буде менше солей кальцію. При повторному кип’ятінні у воді може з’являтися осад, але через це вона лише стає м’якшою. На такій воді чай виходить смачнішим, і сама рідина більш приємна для вживання", – зазначив лікар.
Також важливо пити таку кип’ячену воду охолодженою, не змішуючи її з сирою. Адже змішування окропу з некип'яченою водою робить рідину більш насиченою шкідливими солями. Окрім того, процес кип’ятіння повинен тривати не менше 5 і не довше 10 хвилин.
"А давайте розберемо ситуацію з цим (єб*^^ тупим) популізмом про "3000 км безкоштовно" в площині "чому так сталося"? Дуже сухо і обʼєктивно. Отже, більшість політиків схильні до популізму заради рейтингу. В тому числі, за рахунок поганих рішень для дер...
"Оскільки у кремлівському балагані перестарілих маразматиків знов згадали про «зброю Судного дня» у вигляді ядерної суперторпеди «Посейдон», то розповім, звідки у цієї маячні ноги ростуть. Точніше, плавці, що ближче до водної теми", - пише політолог та...