Багато людей хвилюються – чи можна повторно кип’ятити воду, чи це не нестиме шкоду організму. Адже побутує думка, що при повторному кип’ятінні у воді формуються небажані сполуки. Про це розповів лікар-психоендокринолог Михайло Богомолов, повідомляють Патріоти України.
Під час повторного кип’ятіння у воді справді утворюється потенційно патогенна субстанція – збільшується частка "важкої води", яка містить важкий ізотоп водню дейтерій. Але ці зміни не є значними.
"Якщо перед другим кип’ятінням вода була охолоджена, то побічні субстанції будуть з’являтися у ній у меншій кількості, буде менше солей кальцію. При повторному кип’ятінні у воді може з’являтися осад, але через це вона лише стає м’якшою. На такій воді чай виходить смачнішим, і сама рідина більш приємна для вживання", – зазначив лікар.
Також важливо пити таку кип’ячену воду охолодженою, не змішуючи її з сирою. Адже змішування окропу з некип'яченою водою робить рідину більш насиченою шкідливими солями. Окрім того, процес кип’ятіння повинен тривати не менше 5 і не довше 10 хвилин.
Валерій Чалий, голова правління Українського кризового медіацентру, надзвичайний і повноважний посол України, вважає, що Китай зараз не готовий до реального протистояння зі США, тому будуть перемовини щодо врегулювання тарифів, передають Патріоти Украї...
Колишня викладачка Національного педагогічного університету України ім. Михайла Драгоманова, професор Євгенія Більченко, яка називала Україну "колонією США", а згодом переїхала до Росії та підтримала "СВО" поскаржилась на цькування з боку російських па...