Багато людей хвилюються – чи можна повторно кип’ятити воду, чи це не нестиме шкоду організму. Адже побутує думка, що при повторному кип’ятінні у воді формуються небажані сполуки. Про це розповів лікар-психоендокринолог Михайло Богомолов, повідомляють Патріоти України.
Під час повторного кип’ятіння у воді справді утворюється потенційно патогенна субстанція – збільшується частка "важкої води", яка містить важкий ізотоп водню дейтерій. Але ці зміни не є значними.
"Якщо перед другим кип’ятінням вода була охолоджена, то побічні субстанції будуть з’являтися у ній у меншій кількості, буде менше солей кальцію. При повторному кип’ятінні у воді може з’являтися осад, але через це вона лише стає м’якшою. На такій воді чай виходить смачнішим, і сама рідина більш приємна для вживання", – зазначив лікар.
Також важливо пити таку кип’ячену воду охолодженою, не змішуючи її з сирою. Адже змішування окропу з некип'яченою водою робить рідину більш насиченою шкідливими солями. Окрім того, процес кип’ятіння повинен тривати не менше 5 і не довше 10 хвилин.
1. Вовчанський напрямок. (він же – Харківський, або Південно-Слобожанський). Командування російського угрупування військ (УВ) «Север» намагається завершити свою, так звану «Волчанскую наступательную операцию», однак протягом останнього тижня стикається...
Офіцер ЗСУ Андрій Іллєнко попереджає: втрата ключових міст Донеччини відкриє росіянам шлях вглиб країни, а наступний раунд війни - неминучий. Ідея віддати ці території добровільна, в рамках якихось "домовленостей", є самогубством для оборони держави. П...