Багато людей хвилюються – чи можна повторно кип’ятити воду, чи це не нестиме шкоду організму. Адже побутує думка, що при повторному кип’ятінні у воді формуються небажані сполуки. Про це розповів лікар-психоендокринолог Михайло Богомолов, повідомляють Патріоти України.
Під час повторного кип’ятіння у воді справді утворюється потенційно патогенна субстанція – збільшується частка "важкої води", яка містить важкий ізотоп водню дейтерій. Але ці зміни не є значними.
"Якщо перед другим кип’ятінням вода була охолоджена, то побічні субстанції будуть з’являтися у ній у меншій кількості, буде менше солей кальцію. При повторному кип’ятінні у воді може з’являтися осад, але через це вона лише стає м’якшою. На такій воді чай виходить смачнішим, і сама рідина більш приємна для вживання", – зазначив лікар.
Також важливо пити таку кип’ячену воду охолодженою, не змішуючи її з сирою. Адже змішування окропу з некип'яченою водою робить рідину більш насиченою шкідливими солями. Окрім того, процес кип’ятіння повинен тривати не менше 5 і не довше 10 хвилин.
"Німецьке видання Die Welt оприлюднило інтерв’ю з генералом Девідом Петреусом. Девід Петреус не завжди дозволяє собі говорити багато, все ж таки він – бойовий генерал, колишній командувач об’єднаними силами коаліції в Афганістані і в Іраку, людина, яка...
"Політикум США знову використовує Україну у внутрішньополітичній боротьбі проти опонентів, фактично повторюючи те, що робили Марі Йованович, Джордж Кент і Керін Грінвей у 2015–2016 роках, тільки тепер із протилежним знаком", - пише медіаексперт Дмитро ...