Позбуваємось радянщини: Замість нудної шкільної "лінійки" - "піратський напад" (фото)

У одній з українських шкіл вельми неординарно підійшли до відзначання початку нового навчального року.

Оксана Проскура. Фото: Facebook«Діти в костюмах піратів забрали у мене шкільний дзвоник, зв'язали адміністрацію мотузками. Сказали, що відпустять нас, якщо учні відгадають їхні складні загадки», - розповідає директор Київської гімназії східних мов №1 Оксана Проскура, передають Патріоти України.

Пірати-випускники зв'язали адміністрацію гімназії
Там 1 вересня замість традиційної лінійки провели святкове східне чаювання з квестами, майстер-класами, екскурсією гімназією і нападом піратів. "Минулого року ми вперше провели День знань без форматної лінійки. Тоді зрозуміли, що саме такий формат подобається учням. Вирішили повторити і цього року. Оскільки сьогодні п'ятниця та ще й святкова, вирішили, що кожен одягнеться так, як зручно йому. Діти і вчителі прийшли: у вишиванках, джинсах, спортивному одязі, навіть у східному національному вбранні", - розповіла директор київської гімназії східних мов №1 Оксана Проскура. Цього року у гімназію прийняли 102 першокласники. У 2018 році випустять 88 дітей.

Після привітання директора одинадцятикласники захопили владу у гімназії.

"Я лиш встигла привітатися з усіма, привітати з початком нового навчального року, як підбігли пірати-одинадцятикласники і викрали у мене шкільний дзвоник. Тоді їхній класний керівник – головний пірат – наказав зв'язати мотузками адміністрацію школи. Сказали, що відпустять, якщо школярі відгадають їхні східні задачки. У якийсь момент ми розхвилювалися: а може діти взагалі не захочуть нас визволяти. Скажуть: "нехай залишаються зв'язаними". Та даремно. Діти визволили нас з "полону" діти, відгадавши всі загадки. Після цього я передала дзвоник дівчинці-першачку, яка на свято приїхала на інвалідному візку, бо напередодні вона зламала ногу. Вона і відкрила новий навчальний рік у нашій гімназії", - каже Оксана Проскура.

Замість нудної лінійки діти отримали квести, майстер-класи та екскурсію по гімназії

Паралельно діти брали участь у майстер-класах з гончарства, малюнку. На святкування без краваток і офіціозу не побоялися прийти і чиновники.

"Святкування продовжили в актовій залі. Для мене було тестом на європейськість те, що на моє запрошення прийти до школярів на свято без краваток зголосилися депутати. Так, до дітей прийшов заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан і відомий столичний адвокат Роман Титикало. Це повага до дітей. Вони не побоялися дати відверте інтерв'ю нашій імпровізованій Каті Осадчій. Діти запитували їх про школу, чи списували вони, чи прогулювали, питали порад", - каже директор гімназії.

Учні з захопленням допомагають викладачам у проведенні нетрадиційного святкування Дня знань.

"Потрібно чути і прислухатися до дітей. І ви відразу відчуєте їхню вдячність. Сьогодні діти підходили до мене і пропонували обійнятися. Це красномовніше за будь-які слова подяки. Не повинно бути бар'єрів між керівництвом школи і учнями. Ми всі одна єдина родина. Я щаслива, що діти назавжди запам'ятають цю лінійку", - каже директор.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...