"Продовження старої історії": Канал Ахметова оштрафували за використання антиукраїнської програми

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення наклала штрав на телеканал «Маріупольське телебачення» за використання телепрограми російського виробництва.

Ринат Ахметов. Фото: news.pn

Національна рада отримала скаргу від ГО «Ініціативна група «Разом!» з наріканням на трансляцію 11 лютого в ефірі телеканалу «МТВ» передачі «Территория заблуждений» (випуск 58 від 01.04.2014, виробництво телеканалу Російської Федерації «РЕН ТВ»), яка, на думку заявників, має антидержавний зміст та створює умови для дестабілізації національної безпеки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Главком.

Позапланова перевірка цього мовника зафіксувала порушення абзацу четвертого та шостого частини другої статті 6, пункту є) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

У передачі «Территория заблуждений» виробництва телеканалу Російської Федерації «РЕН ТВ», простежується однобоке трактування історії України, нав`язується думка щодо неможливості існування України як держави, неможливості розриву зв’язків із Росією.

«Регуляторний орган визнав наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження у передачі, яка транслювалася в ефірі «МТВ», і наклав на мовника штраф у обсязі 25% від розміру ліцензійного збору, що становить, як зазначалося, 84 тис. грн. Мовник має сплатити штраф у тридцятиденний термін з дня отримання рішення», - йдеться в повідомленні Нацради.

Телеканал МТВ належить холдингу Рината Ахметова «Метінвест».

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...