Проросійські щури, що чекають на свій час: Саакашвілі охарактеризував мера Одеси, як "класичного сепаратиста"

Геннадій Труханов, якого міжнародні розслідувачі називають соратником мафії, третій рік керує Одесою. На їх погляд, "тато Одеси" - це "людина із з лихих 90 х". Минуле Труханова виглядає ще більш захопливим, аніж його сьогодення.

Геннадій Труханов. Фото:censor.net.ua

Саакашвілі назвав Труханова "класичним сепаратистом". Таку думку голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі висловив в інтерв'ю журналу «Новое Время», яке опубліковане 22 липня 2016 року у №26 цього видання. Про це пише Сергій Горицвіт на сайті UaInfo, передають Патріоти України.

"Щоб ніхто не сумнівався: Труханов - це класичний сепаратист. Це російський офіцер, у нього громадянство РФ. І я абсолютно впевнений, що якщо він тут затримається, то створить величезні проблеми українській державі. Без Одеської області українська держава буде як без двох ніг", - вважає Саакашвілі.

Він підкреслив, що Труханов став мером завдяки заступництву високопосадовців з Києва. "У минулому році у нас повинен був проводитися другий тур. Йому зателефонували з Києва і сказали: другий тур не призначати. Такі ж вказівки - на центральну виборчу кампанію. Переговори вів відомий кримінальний авторитет Олександр Ангерт, який спеціально з Лондона приїхав для цього", - зазначив голова Одеської ОДА.

Геннадій Труханов, якого міжнародні розслідувачі називають соратником мафії, третій рік керує Одесою. На їх погляд, "тато Одеси" - це "людина із з лихих 90 х". Минуле Труханова виглядає ще більш захопливим, аніж його сьогодення.

У внутрішньому звіті італійської поліції за 1998 рік, який опублікував американський розслідувальний проект Organized Crime and Corruption Reporting Project, Труханов вказаний як член кримінальної групи Олександра Ангерта на прізвисько Ангел і Леоніда Мініна. Група, за даними поліції, займалася збором податей з торгівлі нафтою, була залучена в кокаїновий бізнес. Щодо Мініна, то він заробляв на нелегальному продажу російської зброї в Африку, про що писала навіть авторитетна британська газета The Guardian.

Труханов був охоронцем Мініна, розповідає Олександр Сибірцев, одеський журналіст, що спеціалізується на кримінальній тематиці. У 1992 році 27 річний Труханов звільнився з армії у званні капітана і зійшовся з Ангертом і Жуковим. Вони поставили його на чолі охоронної фірми «Капітан», каже Сибірцев, так і почалася кар'єра майбутнього мера. "Якщо ти колись серйозно займався криміналом, то вже не можеш просто так вийти з цього кола, - підкреслює журналіст. - Однак Ангел і Жуков давно не займаються злочинними справами, вони легалізувалися як бізнесмени. А Труханов продовжує їх слухати як старших".

У панамських документах сплив і російський паспорт Труханова. У відповідь на це одеський мер розмістив в соцмережах довідку, отриману в російському консульстві в Одесі, про те, що громадянства РФ у нього немає. Пізніше СБУ відзвітувала, що не знайшла підтвердження наявності у градоначальника російського паспорта.

За часів Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області в прокуратурі лежало кілька справ щодо Труханова. Але як тільки генпрокурор, підконтрольний президенту країни, прибрав Сакварелідзе з області, усі розслідування стосовно мера застопорилися.

А тим часом у Верховній Раді вимагають відставки мера Одеси Геннадія Труханова. Позафракційний депутат Віктор Кривенко на своїй сторінці в Facebook повідомив: «70 депутатів відреагували на мій заклик приєднатися до ініціативи Народного Руху України і стати співавторами Постанови № 4530 «Про призначення позачергових виборів одеського міського голови. Тепер це вже наша спільна міжфракційна ініціатива! А за позачерговими вирами мера Одеси мають бути і перевибори в міськраду».

В самій же Одесі активісти Антитрухановського майдану вже більше трьох місяців протестують у наметовому містечку біля Одеської мерії, вимагаючи звільнення з посади міського голови Геннадія Труханова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...