"Прощавай, Туреччино. Ласкаво просимо, Україно!", - французький філософ пояснив, що змінилось в політиці розширення ЄС

На думку вченого, сьогоднішній Україні для вступу в Європейський союз треба буде зробити не більше, ніж Туреччині 30 років тому.

Бернар-Анрі Леві. Фото:Апостроф

Французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) 15 вересня в Києві заявив, що оптимістично ставиться до вступу України в Європейський союз. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

Він зазначив, що для цього країні доведеться зробити не більше, ніж Туреччині 30 років тому.

"Туреччина була набагато далі в питанні моральних цінностей, економічних параметрів, ніж ви зараз в Україні. Ось чому я оптиміст. Ось чому я дійсно вважаю, що справжньою відповіддю на це піднесення старих імперій і зникнення західних імперій може бути початок такого процесу з Україною. Кілька тижнів тому, як ви знаєте, було названо процес вступу Туреччини (в ЄС – ред) фарсом, комедією, насмішкою. Я б хотів скористатися цією сценою сьогодні, щоб сказати: "Прощавай, Туреччино. Ласкаво просимо, Україно! На жаль, прощавай, Великобританіє", – заявив філософ.

Як відомо, Туреччина подала заявку на вступ до Євросоюзу ще в 1987 році, через 12 років – у 1999 році – Анкара здобула офіційний статус кандидата на вступ у ЄС.

4 травня 2016 року Єврокомісія подала на розгляд Європарламенту та Ради ЄС законодавчу пропозицію про введення безвізового режиму з Туреччиною. Для цього до кінця липня Анкара мала виконати низку вимог. Серед них – боротьба з корупцією, захист даних, судове співробітництво з усіма державами, розвиток співробітництва з Європолом та перегляд законодавства щодо боротьби з тероризмом.

11 травня стало відомо, що Європарламент призупинив роботу над безвізовим режимом для Туреччини, 24 листопада Європарламент ухвалив резолюцію, у якій закликав призупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявляв, що вважає вступ у Шанхайську організацію співпраці альтернативою Європейському союзу.

16 вересня 2014 року Верховна Рада України і Європарламент синхронно затвердили Угоду про асоціацію. 11 липня 2017 року було завершено процедуру ратифікації документа. 1 вересня угода у повному обсязі набула чинності. Із 11 червня між Україною та ЄС діє безвізовий режим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS - ЗМІ

вівторок, 23 квітень 2024, 23:02

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України. Восени минулого року США вперше відправили Україні варі...

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...