Просто це два різні світи. Говорити про мир між двома Кореями поки ще рано, - Бочкала

Журналіст нагадав, що в недавньому минулому спроби налагодження відносин між країнами вже були.

Глава КНДР Кім Чен Ин та лідер Південної Кореї Мун Чже Ін. Фото:Кореспондент

Мир між двома Кореями поки досить хиткий. Про це в коментарі InfoResist заявив журналіст Роман Бочкала, інформують Патріоти України.

На думку Бочкали, до миру між двома державами ще далеко. "Насправді Кім Чен Ин він же не дурень. Він навчався в Європі, в Швейцарії, хоч це офіційно і не підтверджується, але навіть в самій Кореї я від багатьох це чув. Він прекрасно розуміє справжній стан речей. Він прекрасно розуміє місце Північної Кореї на карті світу. Він прекрасно розуміє, що насправді армія і збройні сили Північної Кореї не такі потужні як про це розповідає північнокорейська пропаганда. Якщо народ Північної Кореї в цьому впевнений, то він прекрасно розуміє, що натискання на червону кнопку ядерну це буде останнім, що він зробить у своєму житті", - вважає Бочкала.

Журналіст упевнений, що переговорний процес Кім Чен Ину потрібен і для того, щоб вгамувати пристрасті у стосунках з сусідами і Сполученими Штатами. Також Бочкала нагадав, що в недавньому минулому спроби налагодження відносин між двома Кореями вже були.

"Уже були спроби подібного діалогу. Остання з таких примітних це було на початку 2000-х років при Кім Чен Ірі, 5 років тоді вони дружили, в 2010 знову посварилися. Або не 5 років, а, по-моєму, з 2003 року по 2010 рік. Ось зараз може буде щось подібне. Той період, минулого потепління такого, відразу південні корейці готелі почали будувати в Північній Кореї і подорожувати їм дозволили, і до родичів приїжджати в Північну Корею. А потім бах, одна провокація, північнокорейські військові вбили південно-корейську туристку, яка чомусь їм здалася шпигункою, а це була проста бабуся, яка просто зайшла в ліс і не знала, що там військова база і її просто вбили. І все. І ось буквально один інцидент і відносини розсварилися" - розповів журналіст.

На думку Бочкали, говорити про довгострокові перспективи налагодження відносин поки ще занадто рано.

"І плюс ще один аспект, полярність позиції настільки величезна, що просто точку компромісу я особисто поки не бачу. Просто це два різні світи, дві різні взагалі планети, Південна Корея і Північна Корея. Тому знайти між ними якийсь ось такий формат, який би влаштував усіх, поки не бачу", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...