Провалили: Верховна Рада не підтримала закон про відкритість роботи парламенту

Основним ініціатором провалу голосування виступив нардеп від БПП Руслан Князевич.

Ілюстрація:ua.112.ua

Верховна Рада не підтримала закон про відкритість роботи парламенту, комітетів і депутатів і повернула його на доопрацювання в комітет. Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат від фракції БПП Світлана Заліщук, передають Патріоти України.

"В результаті закон, який максимально відкривав протоколи, стенограми, звіти про відрядження, кошти за проживання та проїзди, кошторис Ради, запити депутатів і відповіді на них, відкладений у довгий ящик", - пише вона.

За її словами, основним ініціатором провалу голосування виступив Руслан Князевич (також з фракції БПП) з аргументацією, "чому ми себе не поважаємо, і так вже все відкрито, а єдині новели закону - це звіти за відрядження та проживання депутатів".

Заліщук підкреслює, що незважаючи на те, що розпорядження спікера Володимира Гройсмана вирішило багато питань, його добру волю потрібно перевести в статус закону. "Спікери змінюються, обов'язок звітувати повинен залишитися правилом", - зазначила Заліщук.

За її словами, прийняття цього закону є тестом для політиків. "Якщо відкривати фінансову інформацію - це неповага до себе, то пора на політичну пенсію", - підсумувала нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ніндзя" летить на тисячу кілометрів: Україна створила ударний дрон зі спортивного літака (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:05

Західні спеціалісти захоплені винахідливістю українських розробників, які могли перетворити спортивні літаки на ударні дрони для атак на НПЗ. Про це йдеться в матеріалі видання Forbes, передають Патріоти України. Зокрема, журналісти проаналізували декі...

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...