При підриві машини ОБСЄ загинув американський громадянин. Росії це вилізе боком, - Чорновіл

США такого не прощають, Вашингтон просто не може дозволити собі закрити на це очі, наголосив політолог.

Підрив авто ОБСЄ. Фото:Еспресо.TVБойовики, які підірвали автомобіль спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Луганській області, планували атакувати іншу ціль. Таку думку виданню Гордон висловив політолог, екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

Чорновіл прокоментував дані військових експертів "Інформаційного спротиву" про те, що знімальна група російського каналу Russia Today прибула на місце події через три хвилини після вибуху.

"Мені здається, що бойовики хотіли підірвати не автомобіль ОБСЄ. Тобто ціль була інша. Наприклад, якась машина швидкої допомоги. А потім би вони розповідали, що це результати обстрілу з української сторони. Групи російських журналістів завжди чергують на випадок, якщо будуть такі інциденти.

Їх так звана "міліція" з'явилася набагато пізніше журналістів тому, що вони просто були не в курсі підготовки цієї диверсії. Як правило, такими речами займаються завезені з РФ диверсійні групи, пов'язані з ГРУ (Головне розвідувальне управління - ред.) Росії. При цьому жодного відношення до ватажків "ДНР" і "ЛНР" вони не мають", - зазначив Чорновіл.

На його думку, США не залишать без уваги смерть свого громадянина, який загинув в результаті підриву машини СММ ОБСЄ на Донбасі.

"При підриві машини ОБСЄ загинув американський громадянин. США такого не прощають, рано чи пізно вони помстяться Росії. Адже ця людина виконувала миротворчі функції. Вашингтон просто не може дозволити собі закрити на це очі.

Очевидно, що підрив машини ОБСЄ вилізе боком Росії. Які конкретно заходи зроблять США, поки сказати складно. Але реакція обов'язково буде, нехай навіть і з затримкою. Швидше за все, зараз вони якраз і обмірковують, як на цей інцидент відреагувати", - підкреслив політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замінить Leopard 2 і Leclerc: Німеччина і Франція домовились створити танк нового покоління

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:44

Німеччина та Франція хочуть спільними зусиллями створити танк нового покоління до 2040 року. У п’ятницю міністри оборони двох країн заявили про перехід до наступної фази проекту. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, що у 2017 ...

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...