При всевладді генерального могильника: Луценко довів, що генпрокурору юридична освіта не потрібна

Саме Юрій Віталійович, не приходячи до тями, пропихнув через ВР закон, відповідно до якого 26 квітня 2016 року має відбутись всеукраїнська конференція прокурорів з виборами Ради прокурорів і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

Юрій Луценко. Фото:www.segodnya.uaЮрій Луценко, народний депутат України і головний претендент на посаду генпрокурора, раптом вийшов з запою та зненацька довідався, що 26 квітня 2016 року відбудеться всеукраїнська конференція працівників прокуратури. Про це пише у своєму Facebook журналіст Володимир Бойко, інформують Патріоти України.

Для Юрія Віталійовича стало відкриттям і повною несподіванкою, що, відповідно до нового Закону України "Про прокуратуру", на цій конференції прокурори мають уперше вибрати Раду прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію.

Кажуть, цю новину Луценку повідомила його прес-секретар Лариса Сарган, вичитавши її на фейсбук-сторінці колишнього прес-секретаря прокуратури м.Києва Альони Яхно.

Розпач Юрія Віталійовича був безмежним. Він себе вже бачив у кріслі генпрокурора, уявляв, як буде продавати посади (у бутність Луценка міністром внутрішніх справ це була друга за доходністю стаття сімейного бюджету після контрабанди), і на тобі – виявляється, ще 14 жовтня 2014 року був прийнятий закон, який запроваджує прокурорське самоврядування.

Як заявив Луценко в інтерв’ю 112 каналу, чорти не можуть обирати янголів, а тому вибори Ради прокурорів є катастрофою для країни: "Найгіршим є не відмова прийняти закон, який міг зруйнувати монополію прокурорського могильника, а те, що в наступний вівторок відбудеться конференція представників прокуратури, яка має намір обрати Раду прокурорів – з числа нинішніх прокурорів, а також дисциплінарно-кваліфікаційну раду, яка матиме монополію на звільнення і призначення всіх адміністративних посад".

Більш того, Юрій Віталійович заявив, що за таких обставин не бачить сенсу домагатись генпрокурорського крісла: «Бути декоративним генпрокурором при всевладді генерального могильника, який не допустить змін – хтось піде? Я – ні», – сказав Луценко.

Звісно, стало цікаво, який же ж супостат зробив таку капость Юрію Віталійовичу й призначив на квітень 2016 року оту кляту конференцію? Зрозуміло, що це зроблено відповідно до закону, але яка ж паскуда той закон придумала й проштовхнула його через Верховну Раду?

Пошуки були недовгими. Дійсно, 2 липня 2015 року Верховна Рада України підтримала законопроект №2667 від 17.04.2015 й ухвалила Закон №578-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень», яким Розділ ХІІІ Закону України «Про прокуратуру» був доповнений пунктом 6-1 такого змісту: «Перше скликання та проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури для виконання вимог цього Закону здійснюється у двотижневий строк з дня набрання чинності положеннями, передбаченими абзацом третім пункту 1 розділу ХІІ «Прикінцеві положення» цього Закону».

Одночасно були внесені зміни й у пункт 1 розділу ХІІ, який став звучати наступним чином: «1. Цей Закон набирає чинності з 15 липня 2015 року, крім: … статей 21, 28-38, 42, 44-50, 62-63, 65-79 цього Закону, які набирають чинності 15 квітня 2016 року».

Отже, згідно з поправками, внесеними в Закон України «Про прокуратуру» Законом №578-VIII від 02.07.2015, всеукраїнська конференція працівників прокуратури має відбутись в період між 15 і 29 квітня 2016 року. І тому все відбувається за законом. Але хто ж вніс таку поправку?

Нескладно переконатись, що автором цієї, як каже Юрій Віталійович, катастрофи для країни є народний депутат України Луценко Юрій Віталійович. Ось картка законопроекту №2667 від 17.04.2015: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf35...

Як зазначив Юрій Луценко в пояснювальній записці до свого законопроекту, "необхідність прийняття законопроекту зумовлена потребою визначення низки механізмів реалізації положень нового Закону України «Про прокуратуру» в частині добору прокурорських кадрів, здійснення дисциплінарного провадження до запровадження в повній мірі системи органів прокурорського самоврядування та формування Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів..."

Отже, це саме Юрій Віталійович, не приходячи до тями, пропхнув через Верховну Раду закон, відповідно до якого 26 квітня 2016 року має відбутись всеукраїнська конференція прокурорів з виборами Ради прокурорів і Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

А якби б не його прес-секретарка, то Луценко б про цю конференцію й не довідався. Що, безсумнівно, є зайвим доказом того, що генеральному прокурору юридична освіта геть не потрібна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...