Придивляємося до електромобілів: Найкращі новинки 2018 року

Технологічний "гаджет" з усіма перевагами автомобіля завойовує український ринок.

Ілюстрація. Фото: businessua.com

Електрифікація поки ще перебуває тільки на початку свого розвитку, але вже сьогодні ринок пропонує багато цікавих можливостей застрибнути на сучасну хвилю, повідомляють Патріоти України.

В Україні поки офіційно присутні тільки деякі з електро-представників, але ми пропонуємо вашій увазі підбірку учасників всього сегменту, які доступні в Європі в 2018 році. Електрокар досі здається чимось ефемерним і нереальним. А технології, завдяки яким він пересувається, сприймаються як космічні. Однак, це вже наша реальність і перспектива майбутнього. Ми отримуємо технологічний гаджет з усіма перевагами автомобіля. Вони екологічні, тихі і будуть радувати своєю актуальністю ще багато років.

Як і будь-який автомобіль, що працює на паливі, електромобілі з батареями бувають всіх форм і розмірів, і який EV найкраще для вас, буде залежати від безлічі факторів.

1. Вам потрібен належний доступ до зарядних пристроїв на роботі і/або вдома, щоб ви могли регулярно поповнювати свій акумулятор для щоденних пересувань. Зрештою, немає ніякого сенсу в гаджеті, якщо у вас нема інфраструктури для його підтримки.

2. І якщо ви маєте намір використовувати електричний автомобіль для більш тривалих поїздок, переконайтеся, що ваші магістральні дороги мають інфраструктуру для підтримки зарядки в дорозі. Якщо ж ви любите подорожувати далеко і часто, то краще розглядайте альтернативу, таку як гібридний автомобіль (PHEV) з можливістю підзарядки.

3. Ціни на електрокари, звичайно ж, високі. За володіння чимось модним доведеться платити пристойні гроші. Зняття з вас витрат за щорічний технічний огляд, заміну мастил та витратних матеріалів, компенсується об'ємом акумуляторних батарей і обмеженим терміном їх служби. Поки що мало хто може передбачити через скільки років вам доведеться викласти більшу частину вартості машини за заміну батареї. А така ймовірність є завжди.

4. Шари не буде. Не подумайте, що вам не доведеться витрачатися на пальне. Так, сьогодні багато зарядних станцій пропонують безкоштовні підзарядки, але, повірте, вам доведеться за ними поганятися і знайти ті, на яких ще не стоять таксисти на Nissan Leaf. А більша частина зарядок вже платні і потребують завантаження спеціального додатку для оплати підзарядки. Вартість складе від 50 грн. за годину підключення.

Тим не менш, за статистикою, в перші чотири місяці 2018 року в Україні було зареєстровано 1682 автомобілі на електротязі, якщо вірити підрахунками МВС. А ось загальна кількість присутніх електрокарів по всій країні складає 7 439 машин. У той же час загальна кількість автомобілів на території країни - 6,9 млн, за статистикою Міністерства інфраструктури України. Отже, на частку електрокарів припадає менше одного відсотку.

Крім того, в Україні офіційно продаются тільки чотири електрокари: BMW i3, Hyundai Ioniq, Renault Kengoo Z.E. і тепер уже Renault Zoe. Решта існує лише на чорному ринку і найчастіше вже були в експлуатації. Крім зняття акцизу на ввезення електромобілів в країні поки нічого для пропаганди вжито не було. І незважаючи на розвиток електричної інфраструктури її ще не досить, щоб наважитися відправитися далі, ніж на 200 км від міста, а деякі міста в Україні і зовсім не мають зарядних станцій.

У Європі історія трохи інша. Там існують урядові програми, за якими компенсація на придбання електромобіля доходить до 15 відсотків вартості. Люди більш спокійно викладають 30- 40 тисяч євро. І кількість електрокарів на дорогах в тій же Британії становить 150 000 автомобілів, що підключаються. І зростання показників за рік становить 50%.

Що ж сьогодні пропонують нам світові виробники як екологічний транспорт і наскільки вони можуть бути практичні?

Сімейні електрокари

Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace Фото:

В даний час продається перший повністю електричний Jaguar. Автомобіль було представлено на Женевському автосалоні в 2018 році. У серійній версії стиль споріднюється з E-Pace і F-Pace, але з доданим електричним завихренням. Він став першим мейнстрімом повнорозмірного електричного автомобіля і все ще виглядає як концепт-кар - радикальний дизайн змішує риси позашляховика з репліками суперкару CX-75, а директор по дизайну Ян Каллум говорить, що він пишається тим, що його останнє творіння кидає виклик звичайній категоризації. Jaguar i-Pace їде, управляється і зупиняється, як Jag, але, завдяки ефективній упаковці, в ньому ще більше місця. А під центральним тунелем ховається система опалення, вентиляції, кондиціонування повітря.

Jaguar претендує на 395 к.с. і розгін з нуля до 100 км/год 4.8 сек. Більш того, його заявлений діапазон становить 450 км і час зарядки - від 0 до 80% за 40 хвилин при зарядному пристрої на 100 кВт, а при підключенні до звичайної мережі (7 кВт) доведеться чекати десять годин. В Україну розкішний електрокар може і не доїхати, а якщо і буде оголошено старт продажів восени, то тільки за попередніми замовленнями.

Nissan Leaf 2018

Nissan Leaf 2018

Перший в світі електромобіль для масового ринку з'явився у новому поколінні, як кращий сімейний електричний автомобіль. При ціні від 34 197 долларов новий Nissan Leaf 2018 року оснащено механічними приладами, кращими технологіями батареї і новим зовнішнім виглядом, наближеним до стилістики моделей сімейства Nissan. Реальний діапазон наближається до 320 кілометрів, що робить Leaf практичним на кожен день, але не дозволить далеко виїхати. Інтер'єр занадто простий і трохи розчаровує, але це дуже життєздатний електричний хетчбек для сімей.

У нас його можна придбати тільки у неофіційних дилерів за ціною від 14 тисяч доларів, але вже у віці і невідомо після якої експлуатації. На ваш страх і ризик.

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai пропонує свій варіант екологічно чистого сімейного автомобіля - Ioniq з різними силовими агрегатами, включаючи чисту електричну версію вартістю 30 тисяч доларів США c батареєю потужністю в 28 кВт / год. І вони одні з перших, хто наважився на український продаж.
Якщо ви все ще нервуєте з приводу повного EV, ви також можете вибрати гібридну або плагін-гібридну версію, що забезпечує надійність при тривалих поїздках. У всіх Ioniq є пристойний простір в салоні для сімей з чотирьох або п'яти чоловік і вмісткий багажник.
Tesla Model X

Tesla Model X

Потрібно простір для семи? Шикарний значок? Вся сучасність і розумні технології, які так вражають? Tesla Model X є наполовину кросовером, наполовину MPV. Він вже прославився своїми розумними відкидними дверима крила чайки, які відкриваються навіть у самих вузьких просторах автостоянки і музичною підтанцьовкою, яка так заворожує і дітей, і дорослих. Інтер'єр досить місткий для п'ятьох, а задні сидіння третього ряду чудово підходять для дітей в коротких поїздках. Але цей екземпляр, мабуть, найдорожчий - 99 000 доларів мінімум. А запасу ходу вистачить на 400 км, тобто, щоб доїхати до Львова доведеться підзарядитися під час обіду.
За зрозумілими причинами цей електрокар в Україні не продається. Але на чорному ринку його можна придбати, якщо у вас вистачить грошей і сміливості.
Tesla Model S

Tesla Model S

Це вже іміджевий електричний автомобіль, який виглядає як кішка серед голубів. Він добре зарекомендував себе і довів до божевілля європейський ринок. Він має довгий діапазон в 480 км і приголомшливу динаміку від 0-100 км на годину приблизно за три секунди. Це практичні еталонні автомобілі з великою кількістю простору для п'ятьох, повністю плоскою підлогою для пасажирів на задньому сидінні. Всі Tesla заряджаються від фірмової мережі Supercharger, що в Україні тільки планують встановлювати. Але і зараз є пристійна кількість варіантів для підзарядки цього гаджету. Офіційні продажи не були оголошені, але зустріти його в салонах дилерів можна, як і знайти на ринку вживаних авто.
VW e-Golf
VW e-GolfВсе, що вам подобається в VW Golf, закладено в чистий, тихий електричний корпус. Це масове авто, хоча і дороге: ціна на електричний e-Golf починається приблизно в 42 000 доларів на Великобританії. За ці гроші ви отримуєте всі звичайні атрибути Volkswagen - першокласну якість збірки, розумий зв'язок і щедру упаковку, але з тихим силовим агрегатом, який заощадить вам багато грошей при більш дешевих експлуатаційних витратах. Для багатьох це може бути ідеальний електромобіль - змішування звичайних поглядів з передовими технологіями. В Україні його офіційно поки не привозять, але сірі дилери намагаються пихати версії 2014 модельного року за ціною від 18 тисяч доларів.
Компактні електрокари
BMW i3
BMW i3. Фото: Єршової ОлександриВиберіть свій BMW i3 з чистою електрикою або з маленьким бензиновим моторчиком, що додає вам 150 км ходу. i3 EV - найпростіший з усіх, відмінний міський автомобіль, який поєднав у собі розумну конструкцію з вуглецевого волокна F1-spec з футуристичним стилем. Цей крихітний BMW відрізняється найбільш компактним радіусом розвороту, спритністю і ідеальною керованістю, властиву баварцям. У салоні двоє людей будуть відчувати себе надпросторно, а ось чотирьом буде тісно, та й посадка на задній ряд не така вже зручна. Ціни в Україні починаються приблизно з 36 600 доларів.
Kia Soul EV

Kia Soul EV

Інший автомобіль з кутовою формою і з радикальною електричною трансмісією. В Європі його ціна більше 30 тисяч доларів, в Америці він продається з цінником в 24 тисячі доларів, а у нас його можна зустріти від 22 тисяч доларів. На Kia приємно їздити, він отримав нагороди як найкращий електромобіль, але має запас ходу до 200 км. У його фішках - висока посадка, великі обсяги в салоні і його продуктивності цілком вистачає на переміщення по місту.
Renault Zoe
Renault ZoeЯкий найдешевший електричний автомобіль купити? Вічнозелений Renault Zoe! Один з наших улюблених невеликих електромобілів, він має ціну в 33 тисячі дол у нас. Це EV без будь-яких бензинових або дизельних інтеграцій, а зміни, що відбулися в 2017 році, додали значно більший діапазон заряду до 400 км за офіційним циклом. У реальному житті це перекладається в 300 км в теплу погоду, а взимку - до 200 км максимум. заряджати його від звичайної розетки потрібно довго (десять годин), а від швидкого зарядного пристрою можна накормити мотор за 2,5 години.
Smart Fortwo Electric Drive
Smart Fortwo Electric DriveДумаючи про перший електрокар обов'язково спливає на думку Smart Fortwo. Цей мініатюрний двомісний автомобіль крутиться по міських вулицях протягом двох десятиліть, і Daimler нарешті відчув необхідність і забезпечив його електричним двигуном і батареєю. Smart вже багато років має електропривід, і йому вдалося знизити вартість Fortwo EV. В Україні його можна знайти за ціною від 10 тисяч доларів. Він дуже схожий на звичайний Fortwo і продуктивності йому вистачає для руху по місту на 145 км, а ось на магістраль на ньому краще взагалі не їхати.
VW e-Up
VW e-UpVW e-Up являє собою німецьку якість з притаманною їм увагою до деталей і зверненя до екології і тиші за допомогою електричного моторчику. Тим не менш, ціна 24 тисячі доларів і запас ходу на 150 км – цього замало і забагато для такої машинки. В Україні його не продають навіть на рикну старих автомобілів.
Morgan EV3 Electric
Morgan EV3 ElectricКласичний Morgan Three-Wheeler несе в собі задоволення і особливий настрій, зробленого на замовлення триколісного транспортного засобу. Він поєднує в собі історію та технології майбутнього. Morgan Motor Company стверджує, що електрокар важить менше 500 кг і має запас ходу на 240 км. Morgan EV3 проводиться в партнерстві з Frazer-Nash Energy Systems і з'явиться у продажу в 2018 році в Європі, але навряд чи потрапить в Україну.
Nio EP9
Nio EP9Nio EP9 є одним з найбільш екстремальних електричних автомобілів. Він вже встановив рекорд Napburgring завдяки мегаватній потужності від електродвигунів. Так, у сумі вони видають 1360 к.с. і розгін від 0-100 км/год займає у нього 2,9 секунди при максимальній швидкості 315 км/год. Але ця штука коштує 1,5 мільйона доларів.
Скоро на ринку
Audi E-tron
Audi E-tronВ даний час Audi продає гібридні електричні автомобілі з плагінами, але це зміниться в кінці 2018 року, коли на ринок надійде електричний позашляховик E-tron. Вже під час презентації на Женевському автосалоні за них вишикулась черга. Попередньо відомо, що запас ходу складе 420 км, а підзарядити від потужної зарядної станції його можна за 30 хвилин. Він оснащений останніми розрабками компанії в плані систем безпеки, включаючи камери, які замінюють дзеркала заднього виду.
Тesla Model 3

Tesla Model 3За обіцянками виробника Tesla Model 3 коштує 35 тисяч доларів, але от до нас навіть неофіційно може не дістатися найближчі кілька років, враховуючи кількість бажаючих його придбати тільки в Америці. Буде і дорожча версія Tesla Model 3. За інформацією запас ходу у нього буде від 350 до 450 км.

Mercedes EQ
Mercedes-Benz EQ C, электрокарMercedes-Benz зайнятий підготовкою нового ряду електромобілів, розроблених під прапором EQ. Першою моделлю буде позашляховик з батареями замість двигунів внутрішнього згоряння. "Ви побачите його в 2018 році ... і ціна буде порівнянна з топовим GLC", - сказав керівник проекту англійському виданню.
Porsche Mission E

Porsche Mission EСпорткар від Porsche з електродвигуном - це вже реальність найближчого року. Mission E - це запальний електрокар, який обіцяє не поступатись своєю спортивністю і налаштуваннями Carrera і Carrera S. Попередньо він буде мати запас ходу трохи більше 400 км і зможе заряджатися за 30 хвилин. Але і ціну очікуємо відповідну.

Tesla Roadster
Tesla RoadsterДумаємо, що раніше 2020 року ми його не побачимо на ринку. Tesla Roadster v2 важко ігнорувати. У типовому стилі Ілона Маска, родстер обіцяє бути самим швидким електрокаром в світі. За заявками виробника він прискорюється до перших 100 км за 1,9 секунд. передбачається, що максимальна швидкість електричного родствера складе 400 км/год, а запас ходу - 900 км.
Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...