"Прийняття законів не тому, що потрібно і не тоді, коли потрібно, а до пам'ятних дат - це безпросвітна дурість і совок", - український дипломат

Місяць тому з найвищих кабінетів залунало – до 100 річчя української дипломатії прийняти новий закон про дипломатичну службу... Нічого хорошого із цієї ініціативи поки що не вийшло.

Богдан Яременко. Фото: соцмережі.

"Мені приналежність до фаху дипломата, як і восени 2013 року, радше ніж почуття свята дарує відчуття ніяковості і навіть якогось сорому. І це навіть не через Мінські домовленості і інші дипломатичні криворукості війни – можливо гріх, але за майже 4 роки починаєш навіть до цього звикати", - пише український дипломат Богдан Яременко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Мене, признаюсь чесно, покоробило, коли місяць тому з найвищих кабінетів залунало – до 100 річчя української дипломатії прийняти новий закон про дипломатичну службу. А президент, як завжди, спробував і зміг посилити негативний ефект – давай повертати дипломатам право на безмитне ввезення автотранспорту, бо вони ж негірше за військових Україну захищають.

Прийняття законів не тому, що потрібно і не тоді, коли потрібно, а до пам”ятних дат, це вже, даруйте, безпросвітна дурість і совок. А тим більше це подвійна дурість, коли президент і голова профільного комітету парламенту про це заявляють, а далі цього не відбувається. Не прийняли закон до 100-річчя. А, як на мене, то у запропонованому вигляді, де схрещені радянські норми з бажанням бути трохи кращим, то і не потрібно.

Я також не проти, щоб дипломати мали якісь соціальні пільги. Зрештою, свого часу, сам скористався правом безвізового ввезення автомобіля, що годувало мене аж донедавна. Може на тлі пенсії в 2-3 тисячі гривень 2-3 тисячі доларів, що закордоном заробляє звичайний працівник дипслужби (не сплачуючи податки) і виглядають шаленою сумою, але згідно зі стандартами фаху і умовами 99% інших країн – це десь нижче межі малозабезпеченості. І компенсувати це можливістю ввезти в Україну без сплати податків і мит власний автомобіль – це, можливо, і правильна думка.

Але проблема в тому, що дипломати (починаючи з президента) не бачать, що закордоном працюють не лише вони. Мільйони співвітчизників працюють легально і нелегально по закордонах. То чому, вирішуючи питання для тисячі дипломатів, влада забуває, а зрештою і дискримінує мільйони інших своїх громадян? Чому ті громадяни України, які легально живуть і працюють закордоном, не повинні мати того самого права ввезти в Україну власний автомобіль (за який, на відміну від дипломатів, вони багато що сплачують додатково в момент придбання) без сплати мита?

Ну добре, якось розберуться з тим, що країна може дати своїм дипломатам. Що не зможуть грошима – додадуть рангами, посадами, грамотами і подяками. Але як бути з іншим питанням? А що дипломати дадуть своєму народу? Мир? Союзників? Процвітання? Повагу?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...