Путін буде намагатися збути Трампу гнилий товар, - Портніков

Головна мета російської дипломатії – зняття санкцій при одночасному продовженні Мінських угод й контролю над Донбасом – залишається нездійсненною мрією.

Путін спробує обдурити Трампа. Фото: NovostiOnline.

"Під час прощальної зустрічі президента Сполучених Штатів із лідерами п’яти провідних країн Європи українська тема була однією з головних. Барак Обама і його європейські колеги погодилися з тим, що санкції проти Москви повинні бути збережені до того часу, поки Росія не виконає Мінські угоди", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Таким чином, головна мета російської дипломатії – зняття санкцій при одночасному продовженні Мінських угод й контролю над Донбасом – залишається нездійсненною мрією. Це була дійсно амбітна мета. У Кремлі хотіли б, щоб санкції Сполучених Штатів і Європейського союзу були скасовані саме зараз, коли російські компанії ще мають шанс взяти нові кредити для покриття своїх боргів.

Якщо санкції не скасують, вже наступного року багато державних компаній Росії виявляться неплатоспроможними і змушені будуть оголосити дефолт. Це – страшний сон Володимира Путіна. Адже фактична відмова російських державних компаній платити за боргами відбудеться на тлі танучих резервів. І фінансових потоків, боротьба за які триває буквально на наших очах і підсилює турбулентність в російській владі. Недавній арешт міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва – одна з ознак цієї нестабільності.

Що тепер робитиме Путін? Це неважко передбачити. Тепер важливим завданням Росії стануть домовленості з новою американською адміністрацією. Путіну необхідно буде переконати Дональда Трампа, що він є кращим союзником у боротьбі з «Ісламською державою». Обмін санкцій на російсько-американський антитерористичний союз може стати важливою частиною нового порядку денного Кремля. Частиною того самого «перезавантаження», про яке говорять представники найближчого оточення Трампа.

Але чи вдасться Путіну цей маневр? Його застосування обмежують заключні переговори Обами з європейцями. Санкції проти Росії виявляються важливою частиною євроатлантичної солідарності, демонстрацією готовності дотримуватися норм міжнародного права і захищати ці норми. Навряд чи американська адміністрація буде жертвувати євроатлантичною солідарністю заради Путіна.

Російський президент уже намагався обдурити Барака Обаму, довести 44-му американському президенту, що є союзником у боротьбі з «Ісламською державою», і що заради цього міфу варто закрити очі на дії Кремля в Україні. В результаті виявилося, що російська армія воює не з «Ісламською державою», а із сирійським народом. Що вона знищує не екстремістів, а жителів Алеппо. Що Путіна цікавить не знищення терору, а перемога його союзника Башара Асада. Путін буде намагатися збути Трампу гнилий товар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...