Путін користується тим, що "нормандський формат" поставили на паузу, - Геращенко

Німеччина і Франція тимчасово не братимуть участі у переговорах щодо Донбасу, оскільки зосередилися на виборах всередині своїх країни, наголосила віце-спікер ВР.

Путін. Фото:http://www.segodnya.ua/

Переговори в "нормандському форматі" між Україною, Росією, Німеччиною та Францією і сам мінський процес фактично припинені через майбутні вибори у Німеччині у вересні і президентські вибори у Франції в травні. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Німеччина входить у період виборів, які відбудуться у вересні. У Франції буде в найближчі місяці тільки формуватися новий кабінет новообраного президента, і їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу.

У США так само ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики. Путін все це використовує, бо "нормандський формат", фактично, поставлений на певну паузу, і це безпосередньо впливає на мінський формат, похідний від нормандського", - зазначила вона.

Геращенко наголосила, що таким чином питання, які ТКГ намагається вирішувати в Мінську, ймовірно, залишаться заблокованими.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...