Путін усвідомив свою нищівну поразку в Україні, - Піонтковський

Господар Кремля зустрічає Новий рік в стані розгубленості й нерозумінні, що ж робити далі, вважає політолог.

Путін усвідомлює свою поразку в Україні. Ілюстрація:focus.ua

Протягом року російська політика щодо України була досить стабільна і виходила з того, що президент РФ Володимир Путін зрозумів, якої серйозної поразки він зазнав. Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський для Нового времени, повідомляють Патріоти України.

"Тим не менш, від своєї мети - будьякими способами зірвати можливість розвитку України за європейським сценарієм, щоб приклад успіху українців не став заразливим для російського суспільства - російський президент не відмовився", - вважає експерт.

За його словами, весь рік Путін домагався саме цього за допомогою власної інтерпретації мінських угод, націленої на вштовхування терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" в політичне поле України, "щоб різного роду мотороли і гіві засідали у Верховній Раді", наростала нестабільність і щоб змусити Україну фінансувати "все це неподобство".

На думку експерта, Україна успішно пручається подібним спробам російського лідера, задуми якого не надто успішно втілюються в життя, що є причиною подальшої в'яло тривалої боротьби навколо інтерпретації мінських угод.

"Але, незважаючи на всі перестрілки і спалахи бойових дій, на серйозну ескалацію Путін не піде. Він чудово розуміє, що за цим піде посилення санкцій, а президент США Барак Обама не зможе чинити опір ідеї продажу Україні летального зброї", - вважає він.

Пінтковський підкреслив, що Путін виснажив ресурси Росії. "Він авантюрист, і діє як гравець в якомусь зовнішньополітичному казино, піднімаючи ставки. Так, в Україні він програв, але в нього є і більш важливе завдання - підтримувати свою владу, показуючи по телевізору картинку про чудових військових перемоги - і це в умовах руйнування економіки.

Якщо в Україну Путін поліз, щоб блокувати її європейський курс, то для сирійської кампанії ніяких розумних пояснень, крім демонстрації військових успіхів РФ, немає", - вважає політолог.

На його переконання, спроба запалити російську громадську думку героїчними перемогами в Сирії провалилася. Ставлення громадськості до авантюр Кремля - досить скептичне, а пропаганда злітаючих ракет і сирійських, перемог не "зачепила" росіян, а руйнування економіки стає все більш актуальним пунктом російського порядку денного.

"В цілому, наскільки мені видається, Путін зустрічає Новий рік в стані розгубленості й нерозуміння, що ж робити далі", - резюмував Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...