"Путін зацікавлений не в тому, щоб миротворці ООН з'явилися на Донбасі", - Портніков

Москва ретельно підготувалася до чергової пропагандистської компанії, покликаної показати її зацікавленість у врегулюванні ситуації.

Миротворці ООН. Фото: Рейтерс."Володимир Путін зацікавлений не в тому, щоб миротворці ООН з'явилися на Донбасі, а в тому, щоб українські пропозиції про введення миротворців не стали темою міжнародної дискусії, - пише оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Російське представництво в ООН передало генеральному секретарю цієї міжнародної організації пропозиції Москви щодо введення миротворців в зону конфлікту на Донбасі. Це ще раз продемонструвало, що заява російського президента Володимира Путіна не була спонтанною, що Москва ретельно підготувалася до чергової пропагандистської компанії, покликаної показати її зацікавленість у врегулюванні ситуації.

Але я не став би покладати надії на зміну в підході Путіна до подій на Донбасі і підтримувати його ініціативу, як це вже встиг зробити міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель. Уважний аналіз заяви Путіна свідчить, що російський президент зацікавлений не в тому, щоб миротворці ООН з'явилися в зоні конфлікту, а в тому, щоб українські пропозиції про введення миротворців не стали важливою темою міжнародної дискусії.

Путін говорить про те, що миротворці на Донбасі можуть з'явитися тільки після припинення вогню і відведення важких озброєнь. Це - перший пункт Мінських угод. Москва могла виконати його вже багато разів - але якось не поспішає. Не поспішає тому, що в Кремлі чудово розуміють, що із припиненням обстрілів України можливості по дестабілізації ситуації в нашій країні будуть значно обмежені. А це - явно не в російських інтересах.

Путін хоче, щоб миротворці з'явилися виключно на лінії розмежування з окупованими територіями. Простіше кажучи - це перенесення російського кордону. Сенс миротворців саме в тому, що вони зможуть контролювати ту ділянку кордону між Росією і Україною, яка зараз перебуває під контролем Москви.

Це і є початок перехідного періоду для повернення контролю України. Але пропозиції Путіна навіть не мають на увазі початку такого періоду. Він хоче забезпечити собі свободу рук на Донбасі - і при цьому заручитися рішенням Ради Безпеки ООН.

І, нарешті, найважливіше - те, про що Путін сказав в самому кінці. Це те, що введення миротворчого контингенту ООН можливе тільки за умов прямого контакту із керівництвом «народних республік». Це те, що російський правитель намагається нав'язати Україні буквально з перших днів війни на Донбасі - визнати, що російські маріонетки, яких зробили керівниками «народних республік» в Донецьку і Луганську дійсно представляють когось, крім окупантів.

Довести міжнародній спільноті, що на Донбасі - не окупація, а «повстання», «громадянська війна». Зрозуміло, що обговорення з Захарченком та Плотницьким можливості введення миротворців ООН на «їхню» територію - вірний крок до легітимізації «народних республік». І, можливо, саме заради цього кроку Путін і заговорив про миротворців".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...