"Путіна скинуть люди, по яких вдарять нові західні санкції", - Піонтковський

Що станеться після введення персональних санкцій - навіть неможливо передбачити. Крах диктаторського режиму завжди відбувається раптово.

Путіна скине власне оточення? Ілюстрація: соцмережі.

"В Росії заявили, що не зобов'язані реагувати на рішення прокуратури Міжнародного Гаазького трибуналу про те, що на Донбасі присутні російські війська, оскільки Росія минулого року вийшла з-під юрисдикції Міжнародного кримінального суду. Скажу так: Путін може вивести Росію з-під юрисдикції хоч самого господа Бога, але тяжкість вчинених ним злочинів від цього не змінюється", - пише політолог Андрій Піонтковський у своєму блозі на сайті видання "НВ", передають Патріоти України, та продовжує:

"Путінський режим піде, як йдуть всі авторитарні режими. Коли прийде нова влада, тим, хто творив військові злочини в Криму і продовжує це робити в Донбасі, неминуче доведеться відповідати, перш за все, перед російським судом.

Українцям слід знати, що минулого тижня пройшов Четвертий форум російської опозиції «Вільна Росія», де ми склали список людей, винних у злочинах, перш за все, військових злочинах в Україні. У цьому списку - 11 категорій людей: від категорії, умовно названої «вожді», в якій вказані прізвища Путін, Шойгу, Лавров, - до категорії «пропагандисти» - Кисельов, Соловйов та інші діячі, які виправдовують ці злочини. Отож не тільки в Україні і світі, але й у Росії пам'ятають про ці злочини. І від покарання злочинці не втечуть.

Навряд чи рішення прокурора Гаазького суду вплинуть на імідж Путіна перед президентськими виборами. Російські обивателі навіть не дізнаються про це, оскільки російський телевізор про цю подію не розповідає. Але заява з Гаазького суду - це не порожній звук, це може вплинути на путінський імідж у світі. Ми всі бачимо, як стає жорсткішим ставлення до путінського режиму. Особливо, з боку американського уряду. Навіть незважаючи на те, що Путіну вдалося зробити «агента» президентом США. Але американські інститути виявилися сильнішими. І сьогоднішня політика Штатів, особливого з приводу українського питання, досить жорстка. Її принципи постійно озвучує спецпредставник США Курт Волкер.

Крім того, Американський конгрес одноголосно проголосував за закон про персональні санкції проти російських олігархів. Уже менше, ніж через 60 днів ті люди, про яких ми говоримо, будуть названі злочинцями, і до них буде застосовано санкції, які для них - не менш болючі, ніж рішення будь-яких міжнародних судів.

Це вони, тільки за офіційними оцінками, вкрали в Росії приблизн 1 трильйон доларів. Це все активи військових злочинців, починаючи з Путіна. Звичайно ж, там немає рахунків із прізвищем Путін, але всім відомо, хто є його фронтменами, типу Ролдугіна та інших. Ці гроші буде заморожено, конфісковано, і це дуже серйозний удар по російському керівництву.

Що станеться після введення персональних санкцій - навіть неможливо передбачити. Крах диктаторського режиму завжди відбувається раптово. Правив собі Мугабе 30 років, а одного прекрасного дня приїхали до його палацу військові і відсторонили від влади. Тобто що більше Захід буде проявляти жорсткість стосовно Росії, то швидше подібне станеться і в Кремлі. Як мені здається, Путін піде не в результаті якоїсь масової революції, а в результаті «палацового перевороту». Його просто скинуть люди, по яких вдарять нові західні санкції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...