"Путіну потрібен закон? А нам потрібен Крим та Донбас. У кожного свої національні інтереси та стратегічні цілі", - журналіст

Закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий в строк. Те, що він не почав діяти – не наші проблеми. Якщо він Путіну так подобався, то чому він не забрався з Донбасу три роки тому, поки діяв закон?

Ілюстрація:Depo

"Уявіть собі ситуацію. Ви позичили гроші сусіду, три роки він зривав всі домовленності, жодного разу не вніс оговорений місячний платіж, а за два тижні до кінцевого розрахунку, в разі неотримання якого ви можете піти до суду, на вашому порозі з’являється сусід з групою підтримки і вимагає від вас продовжити розписку ще на рік. Ніяких вибачень, ніяких розмов про компенсацію за незручності – нічого." Про це пише у своєму Facebook Лариса Волошина, передають Патріоти України, продовжуючи:

Більше того, навіть умови, тобто місячні платежі, які були разраховані на три роки – теж не змінилися. Тобто ніхто не хоче бачити, що те, про що домовлялися три роки тому, зараз вже не актуально. І от весь домком тисне на вас, мовляв ви маєте показати, що виконуєте свої зобов’язання перед сусідом. Він же нічого крім тої дулі, яку він вам показував три роки поспіль, показувати вам не має. Стоїть вся ця процесія на вашому порозі та вимагає: "Доведіть нам, що ви порядна людина. А інакше..відключимо газ".

Або інша історія. Взяли ви в борг у сусіда, віддали в строк. Все як годиться оформили, печатки поставили, нема жодного сумніву, що ви своє зобов'язання виконали в строк та в повному обсязі. Проходить три роки і ваш сусід на чолі "стурбованої обчєствєнності" вашого під’їзду заявляється до вас на поріг та вимагає віддати йому третину суми ще раз. Бо у нього обставини.

Він розраховував на гроші, які ви віддали, купити собі щось дуже потрібне, а воно за три роки піднялося в ціні. Тож ви знову йому винні, про що вас запевняє "обчєствєнность". Адже негоже змушувати людину жити без чогось дуже для нього потрібного. А ваші заперечення про те, що треба було купувати три роки тому, одразу після того, як ви віддали всю суму – то порушення прав та ганьба. "Да що це ви собі дозволяєте, гер сусід! Ви не маєте права вказувати людині коли їй купувати собі щось корисне". Той факт, що ви виконали зобов’язання, а ваш сусід не виконав намірів, нікого не гребе.

Скажете, що таке неможливо. Ще й як можливо. Коли мова іде про Росію та непоборне бажання світових лідерів встановити мир у всьому світі. Так, щоб потім вже на тому місці нічого не проросло. Закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий в строк. Те, що він не почав діяти – не наші проблеми.

Якщо він Путіну так подобався, то чому він не забрався з Донбасу три роки тому, поки діяв закон? Якщо потрібен закон про самоврядування на перехідний період, то навіщо подовжувати старий, прийнятий під тиском? Адже зараз, після визнання Росії агресором, можна прийняти новий закон, якій більш відповідає часу.

Так, мінські домовленості посилаються на закон про місцеве самоврядування. Але сам закон не є їх частиною. Більше того, в домовленостях не вказаний конкретний закон. Путіну потрібен закон? Цікаво. А нам потрібен Крим та Донбас. У кожного свої національні інтереси та стратегічні цілі. Буває.

Єдине, що мені не зрозуміло, так це якого біса нам говорять, що ми маємо щось довести нашим західним партнерам? Ми ж не жертовне теля, щоб нас до заклання вести. В англійській мові є визначення божевілля. Це багаторазові намагання зробити одну й ту саму річ з відомим негативним результатом, чекаючи від кожної нової спроби інших результатів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...