"Путіну потрібна легітимність. Щодо України у нього дуже тонка стратегія", - Казанський (відео)

За словами журналіста, Росія діє за певним алгоритмом.

Путін. Ілюстрація:КорреспондентДонецький журналіст Денис Казанський вважає малоймовірним, що Росія зможе запустити донбаський сценарій в інших регіонах України. Таку думку він озвучив в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

"Повинно збігтися багато чинників. Ось якщо буде якась нестабільність в Києві, якщо тут почнеться чергова політична криза, яка може розколоти Україну, щось, схоже на події 2014 року, тоді, умовно кажучи, ці регіональні еліти можуть як би захвилюватися, проявити бажання відокремитися, автономізуватися.

І якщо вони ще закличуть на допомогу "дах" у вигляді кремлівських формувань, то тоді може повторитися донецький сценарій. Але для цього повинні зірки співпасти, як це трапилося в 2014 році. Дуже багато факторів співпало", - говорить Казанський.

За його словами, Росія діє за певним алгоритмом.

"Це не тотальне беззаконня, Путін не ввів війська до Києва, він вводить їх тільки туди, де він може прикритися умовною місцевою самообороною, "ополченням", де будуть зустрічати місцеві ватажки, які будуть згодні грати роль ширми, де будуть місцеві еліти, які зможуть провести якийсь "референдум", щоб забезпечити легітимне прикриття того, що відбувається.

Путін же безпосередньо не діє як окупант, він не проводить класичну окупацію, грубо кажучи, як Гітлер робив. Він не ввів просто так війська, йому потрібна легітимність. Навіть в Криму вони все одно проводили "референдум", розповідали, мовляв, це ж люди самі захотіли.

По беззаконню, я думаю, він не буде діяти, йому потрібно, щоб збіглася ситуація, як вона збіглася в 2014 році. Просто так увірватися до Харкова - я не вірю, що це станеться. А ось якщо щось станеться тут, якщо почнеться якийсь конфлікт, не дай Бог, то може бути все що завгодно", - резюмує журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сможет ли Андрей Белоусов возродить российскую армию - Злий Одесит

субота, 18 травень 2024, 5:58

Полной неожиданностью для многих на этой неделе стала кадровая рокировка в российском МО, в котором, казалось бы, непотопляемого Сергей Шойгу, заменили на, мало кому знакомого, Андрея Белоусова. Однако сразу же заговорили, что этот человек профессионал...

Захід визнав реалії: з такою поступовою, запізнілою, частковою підтримкою Україні немає сенсу говорити про повернення всіх територій, - Голобуцький

субота, 18 травень 2024, 0:34

"Останніми днями західні ЗМІ і політики транслюють паралельно дві тези: 1. Треба негайно посилити збройну підтримку України, бо Росія наступає. 2. Треба негайно підвести Україну до необхідності переговорів і миру, бо Росія наступає. Виглядає суперечлив...