"Путин лишь прикидывается припадочным. Не рискнет этот человечек начать масштабную войну" - Піонтковський

Президент РФ не наважиться починати бойові дії, а буде лише шантажувати навколишнє оточення для досягнення власних цілей, вважає політолог.

Андрій Піонтковський. Фото:ukr.obozrevatel.com

Відомий російський політолог Андрій Піонтковський прокоментував провокацію з диверсантами в Криму, а також широко розтиражовані чутки про нібито близьке вторгнення Росії в Україну. Про це він розповів виданню Newsader, передають Патріоти України.

За його словами, спочатку Кремль мав "наполеонівські" плани щодо провокації з нібито українськими диверсантами в Криму і можливим початком повномасштабних бойових дій.

"Истерика про украинских террористов в Крыму, убийство российского военнослужащего, "не забудем, не простим", "мы выходим из минских договоренностей", "не о чем разговаривать", "поговорим с Олландом и Меркель без всякого Порошенко", которого заодно записали в "хунту", чего раньше не случалось, а также назвали его "алкоголиком" и "олигархом", - зазначає Піонтковський.

Крім того, практично одночасно з цим стартували найбільші після закінчення другої світової війни військові навчання, які за масштабами можна порівняти з вторгненням до Чехословаччини в 1968 році. Особливо варто відзначити і раптову перевірку цивільних міністерств до умов воєнного часу, чого не проводили з 1945 року.

"Одним словом, Путин рвал на себе все одежды: "держите меня семеро, брошусь на Украину". Эта жалкая комедия разыгрывалась в течение трех недель, предшествовавших саммиту", - пояснив політолог.

Однак, традиційно для Росії, задуманий план був втілений в життя вкрай халтурно. Відзначте, що за ступенем "лиходійства" Путін хоч і не поступається Сталіну і Гітлеру, але все ж не може з ними зрівнятися.

"Ни он сам, ни возглавляемая им система по силе и организованности не может сравниться с теми преступными аналогами, до которых он вместе со своей "лошадью-Риббентропом" пытается дотянуться. В результате Запад занял жесткую позицию: ему прямо сказали, что не верят в его крымские сказки, да еще и значительно усилили санкции, впервые затронув личный кошелек Путина "Газпром", - зазначив Піонтковський.

В результаті політолог зробив висновок, що Путін не наважиться починати бойові дії, а буде лише шантажувати навколишнє оточення для досягнення власних цілей.

"Не рискнет этот человечек начать масштабную войну. Он лишь прикидывается припадочным для того, чтобы выбить для себя возможность сохранить бандитскую Лугандонию и втолкнуть ее в политическое тело Украины. Но Украина никогда на это не пойдет. Никакой игры в Украине у него нет", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.