"Путинская эмиграция уже достигла размеров столетней давности, периода гражданской войны", - Шендерович

Потенційний європейський клас людей в Росії, які б дійсно могли скласти середній клас, налічує всього 10-20 млн. осіб.

Віктор Шендерович. Фото: ZN.ua.

Система влади в Росії закупорилася і не може змінитися. Таку думку висловив письменник Віктор Шендерович в ефірі "Дождя", передають Патріоти України.

"Система не видоизменяема. Последние иллюзии были в 2008-2009 году", – розповів він. Письменник зазначив, що в 2010 році "інтелігентні редактори ліберальних ЗМІ" просили його не говорити нічого про президента Дмитра Медведєва і припустив, що тепер цим людям може бути соромно.

"Сейчас уже все более-менее ясно. Поскольку эволюции не будет, это уже ясно. При президенте Владимире Путине эволюция исключена. Значит, остается два слова – стагнация и социальный взрыв. Я ставлю на стагнацию, если говорить о прогнозе. Не то, что я ее хочу. Стагнация приводит к вымиранию просто. Социальный взрыв, это "арабская весна". То что происходит в Северной Корее, это уже даже не стагнация. Это просто вымирание. Уже ничего реформировать нельзя, невозможно, когда счет идет на десятилетия" – пояснив він.

Шендерович додав, що Росія відрізняється від Північної Кореї великими розмірами і значними людськими і природними ресурсами. "Значит, стагнация будет идти долго. Из России будут естественным образом утекать мозги. Кровотечение это уже идет много лет. Путинская эмиграция уже достигла размеров столетней давности, периода гражданской войны. Люди с образованием, с достоинством, просто не желающие отдавать детей в это вот, чтобы дети учили биографию Путина и это все им объясняли, просто бегут из страны. Из страны будут убегать мозги, утекать достоинство, просто люди с европейскими представлениями", – зазначив письменник.

На думку Шендеровича, потенційний європейський клас людей в Росії, які б могли скласти середній клас, налічує 10-20 млн. осіб. "Они будут постепенно маргинализироваться, либо уезжать. Это значит, что мы останемся с потребителями боярышника. И там элита какая-то, для которой Россия – это нефтегазовая недвижимость. Которые живут там... А здесь потребители боярышника добывают им нефть. Вот так и будут жить какое-то время", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...