"Пузатій хаті" з налитою жиром душею: як менеджер ресторану не давав нагодувати голодну стареньку

Люди забувають, що колись вони самі можуть перетворитися на слабких, знедолених та безпорадних.

"Пузата хата" у Львові. Фото: www.lunchtime.com.ua.

"Ще не вщух скандал навколо ситуації з Романом Кисляком у Vapiano Lviv, а нині вже відзначилась "Пузата хата", що на вулиці Січових Стрільців у Львові", - написала Олена Кравченко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Ви, напевно, бачили поруч з "Пузатою хатою" старшу жінку, яка просить купити їй хліба. Примітно – вона ніколи не просить грошей, а з півхлібини радіє, як із манни небесної. Її звати чи Віра, чи Вероніка – вона не пам`ятає. Як вона каже, в неї немає чоловіка, а донька давно кудись поїхала і не повертається. Має де жити, але пенсії вистачає тільки на сплату комунальних, на їжу – ні.

Сьогодні, близько 13-ої години, я захотіла пригостити цю жінку обідом: гаряча їжа для неї – розкіш. Поки я купувала їй суп і сирнички, попросивши посидіти за столиком, її – вигнали. Я покликала її зайти знов, і перед нами постав менеджер "Пузатої хати", який сказав, що цій жінці вхід заборонила адміністрація. Він міг пропустити тільки мене, без пані Віри (Вероніки?). Мої слова про те, що ця жінка – зі мною, не діяли.

Я була обурена, а на столику вистигав суп для пані Віри. Мені не терпілося поговорити з менеджером про дискримінацію і зробити запис у книгу скарг. Проте щойно менеджер про це почув – миттєво кудись утік. Ми з пані Вірою пообідали, я трохи її провела.

Хотіла сфотографувати – а вона розплакалась і просила цього не робити. Люди, ми ніколи не знаємо, як минатиме наша старість і в яких обставинах можемо опинитись. Живемо в дуже розмаїтому суспільстві і маємо навчитися взаємодіяти й допомагати одне одному. Разом виходити на рівень вище і намагатись витягувати туди тих, кому самому важко.

А про дикий класовий поділ нам треба поволі забувати. І нарешті вивчити відмінності між поняттями як-от "бездомні" і "люди в потребі". А ще – запам'ятати: людська гідність є в кожного, вона – понад усе, і винятків тут бути не може.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог намагається просунутись на Липці, але до села дійти не зміг, - Бутусов

понеділок, 13 травень 2024, 9:50

"Обстановка по російському наступу в Харківській області на 5.00 13 травня. Противник протягом дня завʼязав бої у прикордонних селах Глибоке та Стариця на харківському напрямку. Але зайняти села повністю не вдалось, за них точаться контактні бої піхоти...

Ціна зарозумілості влади

понеділок, 13 травень 2024, 9:36

Наступ росіян у Харківській області знову, як у краплі води викрив ці проблеми. І ціну їх – у життях українців. Скільки вже сказано і написано: . - про необхідність фортифікації і мінування; . - про пріоритет забезпечення військових усім необхідним –...