Рай для пенсіонерів: Названо найкращі країни для літніх людей

​Дослідники з Колумбійського університету назвали кращі в світі країни для людей у віці, в яких старість проходить гідно й без відчуття важкості.

Кращою країною для літніх людей визнана Норвегія

Вони розробили новий "барометр", який оцінює, як країни в усьому світі адаптуються до різкого збільшення кількості людей похилого віку в суспільстві, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Independent.

Індекс складається з різних соціально-економічних показників, що відображають статус і добробут літніх людей в країні. До них відносяться продуктивність і взаємодію, добробут, справедливість, згуртованість і безпеку.

У складеному таким чином рейтингу Норвегія посіла перше місце, за нею йдуть Швеція, США, Нідерланди та Японія.

"Тепер, коли неймовірна кількість літніх людей живе довше, вкрай важливо, щоб ми перейшли від нашої уваги до характеристик окремих осіб і їх найближчого оточення до такого, яке включало б стратегію для всього суспільства, щоб успішно адаптуватися до старіючого населення", - сказав професор Джон Роу, доктор медичних наук, який очолював міждисциплінарну групу дослідників.

Відзначається, що Норвегія також очолила рейтинг найщасливіших країн світу, і стала третьою в списку кращих країн для життя жінок.

"Індекс демонструє, що Сполучені Штати - не зважаючи на загальні проблеми з нерівністю і соціальною згуртованістю - добре справляються з тим, щоб літні американці були фінансово забезпечені, продуктивні й зайняті", - зазначила Дана Голдман, доктор філософії, заслужений професор і директор кафедри в Центрі політики та економіки в галузі охорони здоров'я США.

"Індекс дає точний погляд на те, наскільки добре суспільство адаптується до проблеми старіння, - продовжила вона. - Використовуючи надійні й точні економічні й соціальні показники, цей інструмент дозволяє країнам більш широко розглядати як поточні умови, так і ймовірні майбутні демографічні реалії".

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...