Реформа шкільної освіти: Експерти пояснили, чому українські школярі будуть сидіти за партами 12 років

Щоб не перевантажувати дітей, шкільну програму розтягнуть на 12 років.

Ці школярки будуть навчатися довше. Фото styler.rbc.ua

Ініціатори впровадження в Україні 12-річної середньої школи вважають, що реформа дозволить знизити надмірне освітнє навантаження на школярів і підвищити ефективність навчання. Про це експерт освітньої групи реанімаційного пакету реформ Світлана Олексюк заявила в інтерв'ю газеті Сегодня, інформують Патріоти України.

За словами експерта, в Україні вже намагалися ввести 12-річне навчання в середній школі в 2001-2002 роках, проте згодом реформа була скасована новим міністром освіти Дмитром Табачником. На її скасування Табачник цілком міг піти під тиском Кремля, - вважає Олексюк.

"Були конкретні плани сусідньої держави не випускати Україну за межі освітнього простору СНД. Суть залишалася такою ж, а кількість годин навчання збільшилася. У результаті діти перевантажені, мають по сім-дев'ять уроків в день, ефективність знизилася, а витрати збільшилися", - пояснила експерт.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...