Рекорд до дня міста: У Львові зварили гігантський шматок мила особливого сорту (фото)

Готували його за карпатським рецептом – лише з натуральних продуктів.

Рекордний шматок мила. Фото: О. Васьків

5 травня у Львові встановили Національний Рекорд України. У "Львівській майстерні мила", виготовили гігантський шматок мила, повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua. Рекорд - "Найбільше мило ручної роботи в Україні" вагою понад 78 кілограмів зафіксував представник Національного реєстру рекордів України.

Для виготовлення мила залучили п'ять майстрів миловаріння. Готували його за карпатським рецептом варіння мила – лише з натуральних продуктів. В основу увійшов мед, деревинна зола, лляна олія та трав'яний настій. Використали 30 кг лляної олії, 11 кг соняшникової олії, 2 кг обліпихової олії, 5 кг карпатського меду, 3 кг суміші карпатських трав, 6,5 літрів джерельної води та 2.5 літрів лужного попелового розчину. Мило залили у спеціально зроблену для цього форму ще п'ять днів тому. Встановлення рекорду – офіційне зважування приурочили до святкування 762-річчя Львова.

"Основний критерій рекорду – це вага. Організатори планували мило вагою в 60 кілограмів, а вийшло більше. Перевершили себе. Такий рекорд – вперше реєструємо", - каже експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Гігантське мило ще деякий час буде виставлено на огляд для всіх охочих. Потім його розріжуть на шматки. "Мило поріжемо на шматки і передамо у дитячі сиротинці. У ньому лише натуральні інгредієнти, тому, сподіваюся, діткам сподобається", - каже одна з організаторів заходу, Марія Соболєва.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...