Рева похвалився твердими позиціями уряду перед МВФ

Міністр соціальної політики заявив, що уряд у жодному разі не погодиться на збільшення пенсійного віку для українців.

Андрій Рева. Фото: rbc.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що "дискусії тривали чотири місяці", але українському уряду "вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

У середу Міжнародний валютний фонд почав перераховувати Україні черговий транш кредиту в розмірі 1 млрд доларів, а напередодні у вільному доступі з'явився текст Меморандуму про співпрацю між Україною і МВФ, в якому міститься перелік умов. З 14 вимог, шість є новими, а вісім були перенесені зі старого плану через їх невиконання в строк. В тому числі, мова йде про пенсійну реформу, ринок землі та розширення повноважень НАБУ.

"Ми вважали це неприйнятним в нашій країні в даний момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", - сказав Рева.

За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні складе 60 років. Міністр також зазначив, що на сьогоднішній день пенсійний вік для жінок становить 58,5 років. У зв'язку з пенсійною реформою 2011 року, вік виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку до 2021 року. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки - в 60 років.

Фонд прийняв рішення виділити Україні черговий транш кредиту в розмірі 1 мільярда доларів в понеділок. Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає виділення Україні фондом 17,5 мільярда доларів. У 2017 році Україна планує отримати від МВФ ще близько 4,4 мільярда доларів.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...