РФ веде кампанію культурного знищення щодо "нерусских" етнічних груп в Криму - представник України в Гаазі

Росія сприймає кримських татар і українців як перешкоду для російського домінування в Криму, забороняючи їх мову та культуру.

"Україна проти Росії" в Гаазі. Фото www.sobytiya.infoРосія маніпулює даними про ситуацію з правами людини в анексованому Криму. Про це заявив один з представників інтересів України Джонатан Гімблетт під час публічних слухань в Міжнародному суді ООН в Гаазі сьогодні, 8 березня, реагуючи на вчорашній виступ в суді російської сторони, повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свободи.

Зокрема, Гімблетт зазначив, що Росія дискримінує неросіян в Криму.

"Росія сприймає кримських татар і українців як перешкоду для російського домінування в Криму", - сказав він.

За словами Гімблетта, російська сторона під час суду в Гаазі "представила альтернативну реальність".

Представник інтересів України спростував заяву російської сторони, що російська влада докладає зусиль для забезпечення прав людини в Криму. Так, він нагадав про заборону Меджлісу кримськотатарського народу, а також про зникнення кримських татар на півострові.

Гімблетт також зазначив, що "Конституція" Криму визнає як російську, так і українську і кримськотатарську мови, але по факту на півострові панує російська мова. Зокрема, сказав він, абсолютна більшість медіа на півострові російськомовні - так само, як і, наприклад, вивіски на адміністративних будівлях. Аналогічний стан справ поширюється і на освіту на півострові, додав Гімблетт.

Крім того, про кампанії культурного знищення щодо неросійських етнічних груп в Криму заявив в ході слухань у середу і доповідач від української сторони, професор міжнародного права з Нью-Йорка Гарольд Гонджа Ко.

"Росія заявляє про заборону фінансування тероризму на сході України, а тим часом, фінансує терор. У Криму Росія заявляє про викорінення всіх форм расової та етнічної дискримінації, в свою чергу, веде там кампанію культурного знищення щодо неросійських етнічних груп", - сказав він .

Як повідомлялося, напередодні російська сторона на суді в Гаазі спростовувала звинувачення в дискримінації і порушенні прав національних меншин в Криму.

Нагадаємо, 6 березня в Міжнародному суді (Гаага, Нідерланди) почалися публічні слухання за позовом Україна проти Росії. Україна просить Міжнародний суд ООН про тимчасові заходи на час розгляду справи.

Серед таких заходів - домогтися від Росії негайно припинити матеріальної та іншої підтримки "груп, які вдавалися до актів тероризму проти цивільних в Україні", і чинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не робили таких актів, а також утрималися від дискримінації в Криму , зокрема, зупинити дію заборони Меджлісу кримськотатарського народу і його діяльності і розслідувати зникнення кримських татар.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...