"Ряджені осавули, які заполонять Москву, вони знають, як НКВС розстрілювало козаків після перемоги?", - Бабченко

Лише 16 червня 1945 року під час чергової видачі на місці було розстріляно 59 осіб.

Видача НКВС козачого генерала Шкуро. Фото: соцмережі.

Російські переодягнені козаки забули, як після перемоги над фашистською Німеччиною у травні-червні 1945 року союзники передали СРСР тисячі полонених козаків, яких убивала радянська влада. Про це нагадав у Facebook російський журналіст Аркадій Бабченко, передають Патріоти України.

"А от цікаво, усі ці ряджені осавули з нагайками і в папахах, які сьогодні з георгіївськими стрічками заполонять Москву у славу Сталіна – вони знають що-небудь про Лієнц? Про Юденбург? Як видавали козаків? Про Козачий табір і П'ятнадцятий козачий кавалерійський корпус? Про те, що тільки з Кубані з німцями пішло майже триста тисяч осіб? Про те, що через козацькі частини, що воювали на боці Німеччини, пройшло від вісімдесяти до ста п'ятдесяти тисяч? Про те, як англійці в Лієнці та Юденбурзі видали СМЕРШу й НКВС майже шістдесят тисяч козаків? Разом з емігрантами першої хвилі, а також козацькими сім'ями – жінками й дітьми?" – написав він.

Журналіст зазначив, що козаки та юнкери, зрозумівши, що їх ошукали, встали в коло під час видання, намагаючись захистити свої сім'ї. "Як англійці багнетами та кийками заганяли їх до вантажівок, убивши водночас чортову тисячу народу? Як козаки тікали в ліси і їх там відловлювали – не менше ніж тисячу козаків убито в цих облавах? Як різали вени та стрибали з мосту на камені під час передання, щоб не потрапити в ГУЛАГ? Як жінки прив'язували до себе немовлят і кидалися в річку? Як НКВС розстрілював козаків, яких передавали, на місці?" – продовжив він.

Бабченко розповів, що лише 16 червня під час чергової видачі на місці було розстріляно 59 осіб. "От ці от із георгіївськими стрічками й у козацьких папахах, які за Батьківщину, Сталіна і батенька-царя – вони, цікаво, взагалі хоч що-небудь чули про це? Усе це якраз відбувалося в ці дні – у травні-червні сорок п'ятого. А то в мене це кожного разу викликає певний дисонанс. Якщо хоч трохи знати історію – то козаки з портретами Сталіна й під плакатами "діди воювали" виглядають ну ду-у-уже дивно", – підкреслив він.

Журналіст також опублікував фотографії, як НКВС видавали козачого генерала Андрія Шкуро, якого повісили в Лефортово разом із генералом Петром Красновим, як англійці передавали козаків, а також цвинтар у Лієнці (від трьохсот до шестисот похованих) із меморіальним знаком.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...